Lifestyle / Reizen
Reizen

7 tips voor een goedkope citytrip

Het liefst gaan we zo vaak mogelijk op citytrip. Hoe fijn is het om lekker te struinen door de straten van een vreemde stad? Het maakt niet eens uit als je verdwaald, want je hebt alle tijd. Helaas zijn het de kosten die ons vaak tegenhouden om te gaan. Gelukkig zijn een aantal tips en tricks die zo’n tripje een stuk goedkoper maken. Lees en leer.


1. Last minute

Ga op zoek naar lastminute vakanties. Die boek je op het laatste moment, dus vertrek je al heel snel. Je betaalt stukken minder voor deze reisjes, omdat reisorganisaties er liever nog iets aan willen verdienen, dan helemaal niets.

2. Zelf plannen

Het kan goedkoper uitpakken om zelf alles te plannen. Zo kun je bijvoorbeeld geld besparen op je transfer van vliegveld naar stad of door te vliegen met een goedkopere vliegtuigmaatschappij. Ook kun je citytrips met de trein maken, zoals naar Brussel, Keulen of Lille. Vaak ben je dan nog geen dertig euro kwijt.

3. Blijf in Nederland

Ook in Nederland kun je de mooiste steden bezoeken. Van Utrecht, tot Haarlem en Rotterdam, er valt nog heel veel te ontdekken. Wil je tóch buiten Nederland op citytrip? Kijk dan eerst naar goedkope tickets voordat je de bestemming kiest. Zo vind je een goedkope reis, naar misschien wel een verassende bestemming.

4. Doordeweeks

Kijk je baas lief aan en ga doordeweeks op citytrip. Vliegtickets zijn dan een stuk goedkoper. Er is zelfs onderzoek gedaan naar de dag waarop je het goedkoopst vliegt.

5. Goedkoop vervoer

In de stad zelf kun je natuurlijk telkens een taxi pakken, maar je kunt ook een fiets huren. Zo beweeg je je makkelijk door de stad én bespaar je bakken met geld. Geen zin om te fietsen? Ga dan voor één kaart die je kunt gebruiken in het openbaar vervoer.

6. Overnachten

Ga je langer dan drie dagen op stedentrip? Kies voor een appartement. Zo kun je zelf boodschappen doen en koken en bespaar je dus geld op eten. Ook kun je kiezen voor een hostel. Niet altijd even comfortabel, wél heel goedkoop.

7. Gratis bezienswaardigheden

In elke stad zijn er wel leuke dingen die je gratis kunt doen. Zo kun je in januari de Sagrada Familia in Barcelona gratis bezoeken en kun je in New York gratis met de ferry naar Staten Island, waar je een mooi uitzicht hebt over de skyline van Manhattan.

Lees ook: