Lifestyle / Reizen
Reizen

Dit herkent iedereen die op feestvakantie is geweest

Reageer 0

De hete zomermaanden zijn bijna aangebroken, dus de hitsige jongeren kruipen weer uit hun winterdip voor de vakantie van hun leven. Kort shortje aan, bloemenketting in je haar en een groot glas wijn in je hand: who’s summer ready?! 
 
Minstens een halfjaar had je al je spaarcentjes netjes opzijgezet om in de zomer een week compleet los te kunnen gaan. Een week lang vol zon, vriendinnen, ongezond eten en drank, véél drank. Je ouders lieten je met pijn en moeite gaan en deden vervolgens de hele vakantie geen oog dicht. En dat was maar goed ook, want wow wat hebben jullie je misdragen! Deze dingen herken je sowieso als je een keer op feestvakantie bent geweest.

 
Snack time
Zonder ouders op vakantie stond gelijk aan een week lang elke dag ongezond eten. Van pizza tot patat en taco's, veel gezonder dan een lasagne werd het echt niet. Doordat er de nodige drankjes werden genuttigd hadden jij en je friends behoefte aan vet eten. De uitbater van de snackbar om de hoek wist je bij naam te noemen. Oeps!

Lekker shirtje
Jij en je vriendinnengroepje hadden een week lang hetzelfde t-shirt aan waarop je moest aanvinken hoeveel drankjes je al op had. Of natuurlijk met hoeveel cute guys je al gezoend had... Yep, een weekje feesten aan de Spaanse kust stond gelijk aan een week voor gek lopen.

Bucket
Als je op vakantie bent met een grote groep vriendinnen lijkt samen lurken uit een emmer ineens de normaalste zaak van de wereld. Wijn, sterke drank en allerlei andere goedjes mixte je door elkaar en dat moest dan de heerlijkste cocktail ever worden. Dat was het ongetwijfeld ook, zij het niet dat jullie squad inmiddels niet veel drank uit elkaar kon houden.
 

Cultuurwattes?
Cultuur snuiven? Nee hoor, verder dan slenteren door de smalle straatjes op de vakantiebestemming kwam het niet. Een zonnebril in je haar en een boekje van het stadje in je hand, thats all! Toeristje spelen deed je wel op de bar van de plaatselijke discotheek. Hik!

Vreemde figuren
Op elke hoek van de straat vond je wel iemand die zich veel te veel had laten gaan. Van plasjes kots en andere uitwerpselen keek niemand vreemd op en ook een slapend figuur op de stoep hoorde bij de dagelijkse gang van zaken. Tsja, wie drinkt er dan ook een fles wijn met een verbrand lijf en een zak chips als avondeten?
 
The memories
Na een wilde stapnacht waar je je het einde niet meer precies kan herinneren wil je niets anders meer dan uitbrakken op het strand. Misschien hadden jij en je girls die laatste drankjes in die vage kroeg toch niet moeten doen, maar hé, je hebt in ieder geval wat om over te praten. Met een parasol tegen de hete zon en een literfles water kwam je de hele dag niet meer van je luie stoel af. God, the memories!

 
Kakkerlakken everywhere
Broke studentjes als jullie waren was een goedkoop appartementje de enige optie voor die leuke vakantie in de zon. Met keiharde bedden, slechte airco en plakkerige vloeren was het echt bikkelen en moest je die kakkerlakken maar op de koop toe nemen. Maar je had wél weer extra geld bespaard die je vervolgens weer uit kon geven in een foute tent. Zei er iemand cocktails?

Proppers
Elke avond paradeerde je met je girl squad door de straten met leuke cafés en bars. Na een paar leuke drankspelletjes in het appartement zijn jullie op zoek naar een geschikte plek om te proosten op het leven. Dat wisten ze daar ook maar al te goed, want elke vijf minuten werd je tegengehouden door proppers. Aan het einde van de vakantie kende je alle proppers bij naam. Aaargh!
 
Ben jij weleens op feestvakantie geweest?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen