Seks & relaties
Seks & relaties

Onderzoek: zoveel procent van de vrouwen faket orgasme

Reageer 0

Geef het maar toe: er zijn van die momenten waarop er geen einde aan een vrijpartij lijkt te komen. Of misschien lukt het je niet om in de stemming te komen. En wat doe je als je er genoeg van hebt? Waarschijnlijk fake je dan een orgasme. En je bent niet de enige. Een recent onderzoek toont aan dat 67% van de vrouwen weleens doet alsof ze is klaargekomen, terwijl dat niet zo is.

orgasme faken

De reden waarom veel vrouwen weleens faken? Omdat ze geen zin hebben of om degene waarmee ze seks hebben het gevoel te geven dat ze het goed doen. Maar niet alleen vrouwen spelen toneel tussen de lakens. 28% van de mannen die aan het onderzoek meededen, gaven aan weleens te faken. En daarvoor hebben ze dezelfde redenen als vrouwen.

Gekreun en gekronkel

Het meest wordt er gefaket tijdens orale seks en in lange relaties komt het ook vaker voor. Er wordt gekreund, gekronkeld en achteraf vaak meerdere keren herhaald hoe geweldig het was.

Niet echt een goed vooruitzicht, maar als je partner erachter komt dat je orgasmes fakete, kan het je relatie wel degelijk beïnvloeden. Vooral mannen gaven aan dit persoonlijk op te nemen. Ongeveer 31% geeft aan daarna beter zijn best te doen, 28% zou geïrriteerd zijn en zelfs twijfels krijgen over de relatie en 15% zegt de relatie te beëindigen.

Lees ook: Lisanne (32) is altijd seksueel opgewonden: ‘Mijn lichaam wil seks, maar ik niet’

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen