1 op de 3 mannen faket orgasme weleens

Intiem door Karin
Dat wij vrouwen er rustig op los faken tussen de lakens, is alom bekend. Om je lover gerust te stellen dat hij heus wel goed in bed is. Of om maar van het gedoe af te zijn. Maar mannen? Kunnen die überhaupt faken? En waarom doen zij dat? 
 
Wij vrouwen verdienen regelmatig een Oscar tussen de lakens. “Oeeeeh, ja daaar! Aaaaaah, jaa, jaaa, jaaaaaa!” Geloofwaardig of niet? Precies. Maar ook de eeuwige hoofdpijnsmoes kunnen wij als geen ander overtuigend brengen. “Nee sorry lief, ik voel me écht niet goed nu. Ik moet even vroeg slapen vanavond, sorry. Ik had het ook liever anders gezien.”
 
Maar mannen? Die zijn toch gewoon straight to the point? Volgens een recente studie uitgevoerd door Time Out, zit dat toch iets anders. Hieruit blijkt namelijk dat meer dan 30% van de New Yorkse ondervraagde mannen weleens een orgasme heeft gefaket. Ook een ander recent onderzoek van de Universiteit van Kansas bevestigt deze 30% precies. 
 

 
Waarom? Reden numero 1
Waarom mannen dit doen? Het orgasme van hun bedpartner dient zich al aan, waardoor ze zich onder druk gezet voelen om ook klaar te komen, aldus DailyMail. (Faken is overigens voor mannen heel gemakkelijk als ze een condoom dragen, maar een stuk lastiger als dit niet het geval is - “Hé, waar euh… is het gebleven?”)
 
Vorig jaar is er zelfs een heel boek verschenen over mannen tussen de lakens - Why Men Fake It: The Totally Unexpected Truth About Men And Sex, geschreven door dr. Abraham Morgentaler, een Harvard professor urologie. Dr Morgentaler beweert dat sommige mannen druk voelen om seksueel te presteren, zelfs wanneer ze niet in de stemming zijn. “Terwijl het oké is voor een vrouw om te zeggen dat ze te moe is om seks te hebben of hoofdpijn heeft, is het niet sociaal geaccepteerd als een man geen zin heeft”, vertelt hij. “Het beeld is dat mannen altijd zin hebben in seks, waardoor je je als man onder druk voelt staan om te presteren, zelfs als je niet wilt.”
 
 
Reden numero 2
Een ander deel van de mannen faket uit ‘vriendelijkheid’. “De grote verrassing voor me toen ik begon met dit werk 25 jaar geleden, is dat zodra een man in een relatie zit, hij meer om zijn partner dan om zichzelf lijkt te geven”, zegt professor Morgentaler. “In hun gedachten is een orgasme faken eigenlijk een vorm van vriendelijkheid. Op een bepaalde manier, laten ze de andere persoon weten dat ze goed werk hebben verricht.” Oftewel: een ander deel van de mannen faket om precies dezelfde reden als vrouwen het doen.
 
Maar… is het goed om het andere geslacht te misleiden als het gaat om The Big O? De meeste sekstherapeuten lijken het erover eens te zijn dat eens in de zoveel tijd, er is niets mis is met een 'leugentje om bestwil'. Maar fake je te vaak, dan krijg je een groter probleem…

Heb jij weleens een man betrapt op faken...?