Nóg meer redenen waarom chocolade goed voor je is

Eten door Vrouwen redactie

Dat er veel redenen zijn waarom je dat stukje chocola niet moet laten liggen wisten we al (de belangrijkste: het is onweerstaanbaar). Maar nu is ook nog bewezen dat chocolade daadwerkelijk voordelen heeft voor je gezondheid. De guilty pleasure blijft voorlopig dus gewoon in stand!

Je hart hartje chocolade
Onderzoekers van de Amerikaanse Heart Association hebben onderzoek gedaan naar de invloed van chocolade op ons lichaam, en dan met name ons hart. Het bleek dat er een verband was met de personen die dagelijks 100 mg choclade eten en hun insulineresistentie en leverenzymen. Ze gebruiken deze laatste twee als maatstaven bij het bepalen van het risico op hartziekten. Uitkomst: mensen die dagelijks (met mate) chocolade eten houden het hart gezond!

Niet onbelangrijk: uit het onderzoek bleek ook dat mensen die regelmatig chocolade eten goed opgeleid, jong en fysiek actief zijn (misschien om al die chocola eraf te sporten...). Daarnaast hebben ze ook minder kans op chronische gezondheidsproblemen dan personen die dit hemelse snoepgoed laten liggen. Dus hup, snel naar de supermarkt!

Bron, bron