Producten die je vooral NIET in de koelkast hoeft te bewaren

Eten door Vrouwen redactie

Veel mensen denken dat het slim is om zoveel mogelijk producten in de koelkast te bewaren, in de veronderstelling dat voedsel zo langer goed blijft. Maar dat werkt helemaal niet altijd zo. De volgende producten hoef je niet in de koelkast te bewaren.

Uien
Ben jij zo iemand die uien in het 'sla-vak' van de koelkast bewaart? Niet nodig! Uien kun je het beste op een droge donkere plek leggen. In de koelkast kunnen andere producten de geur van uien overnemen. Dat is echt heel vies.

Avocado's
Ook deze groene rakkers hoeven niet in de koelkast bewaart te worden. Wil je het rijpingsproces van een avocado versnellen, leg hem dan naast een banaantje in de fruitschaal. Is hij al rijp en wil je liever een dagje wachten met het opeten, dan kun je hem beter wel in de koeling leggen.

Brood
Brood in de koelkast wordt juist sneller droog en muf, in plaats van dat het langer vers blijft.

Knoflook
Voor knoflook geldt hetzelfde als voor uien. Wil je niet dat alles in je koelkast een eigenaardig geurtje krijgt, leg je knoflook dan lekker op een andere plek.

Tomaten
Hoe kouder tomaten worden, des te meer smaak ze verliezen. Je kunt deze groenten dus beter op kamertemperatuur houden om de echte smaak van een verse tomaat te behouden.

Komkommers
De komkommer wordt snel zacht en droogt uit als je hem in de koelkast legt. Nergens voor nodig dus!

Honing
Deze zoete substantie is in principe forever houdbaar. Als je honing gaat koelen wordt hij steviger en moeilijker bruikbaar.

Bron, bron, bron, bron