Feit: slimme mensen zijn gelukkiger als ze alleen zijn

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Heb jij jezelf weleens afgevraagd waarom je liever in je uppie op de bank kruipt met een goed boek, in plaats van wijntjes achterover tikken met je vriendinnen? Het schijnt dat er een verband bestaat tussen je IQ en je sociale interacties.

Engelse psychologen hebben onderzocht in welke mate intelligentie, bevolkingsdichtheid en vriendschappen geluk kunnen beïnvloeden.
15.000 volwassenen tussen de 18 en 28 jaar werden onder de loep genomen. Conclusie was dat de mensen met een relatief hoog IQ
vaak minder tevreden zijn met hun leven hoe meer tijd ze doorbrengen met vrienden. Slimmere mensen worden er dus ongelukkiger van als ze minder tijd met vrienden doorbrengen. Het effect van de bevolkingsdichtheid op de life satisfaction was voor mensen met een laag IQ meer dan twee keer zo groot als voor slimmere mensen.

Een simpel voorbeeld hiervan is een genie als Albert Einstein. Hij stond niet bekend om zijn sociale skills. Zoals hij ooit zei: "De eentonigheid en eenzaamheid van een heel leven stimuleert de creatieve geest".
En daar heeft hij wel een punt.

Bron, bron, bron, bron