Dit is de beste festival-wagen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Dus we gingen naar Down The Rabbit Hole. En wat is dan aan de voorbereidingen ongeveer het belangrijkste? Het vervoer. Met kaarten alleen ben je er nog niet, je moet er ook nog komen. We mochten onze kantoor-auto meenemen, en we kwamen erachter dat dit de perfecte festival-auto is: de Opel Adam.

Tof aan deze auto:
- Je kunt hem makkelijk inparkeren in de meest bizarre mini-plekjes die ze je op festivals toewijzen (hoewel dat in dit geval nog wel meeviel). De auto heeft een kleine draaicirkel, het is geen enorm bakbeest en hij helpt je met kleine tips, bijvoorbeeld door aan te geven of er iets in je dode hoek staat.
- Hij heeft een enorm krachtige motor. Waar andere auto's vast zaten in de blubber (klei!), en wij eigenlijk ook, konden we met tactisch gassen de auto er zo uit krijgen.
- Er zit én een USB-ingang in de auto én een aansteker, waardoor je én je TomTom kunt aansluiten om te navigeren naar de bestemming, én je de telefoonbatterij nog even naar de 100% kunt brengen, want het percentage van je telefoonbatterij is altijd schaars tijdens een festival.
- Je kunt de auto echt in de meest vette uitvoeringen, met alle mogelijkheden van de wereld, customizen. Je kunt het zo wild maken als je maar wilt, enorm festival-proof. Check it out.


- En misschien wel nog belangrijker: er zit wifi(!) in de auto. Festivals zijn altijd ergens in the middle of nowhere en ook nog heel erg druk wat het bereik geen goed doet. en dankzij de wifi kun je voordat je het festivalterrein betreedt nog even snel het programma checken en daar een screenshot van maken. Als jouw vrienden al op het terrein zijn, vraag hen dan of ze hun locatie willen delen via Whatsapp. Laad de route alvast in op het wifi-netwerk van de auto, want doe je dit op het terrein zelf, dan heb niet de garantie dat je op de juiste locatie uitkomt.
- Het dak kan open. Wat heel erg leuk is als de zon schijnt.


- Verder wil je natuurlijk genoeg onwijs nuttige troepjes (tenten, slaapzakken, luchtbedden, maar ook opblaasbare flamingo's) kunnen meezeulen.
- Hoewel auto's vaak wel bewaakt worden op festivals, is het allemaal op eigen risico. Daar krijg je toch een raar onderbuikgevoel bij. Maar daar hoef je niet bij na te denken met de Opel On Star service. Het helpt je ook door je kleine tips te geven. Mocht je helemaal happy de peppy van het festivalterrein afdansen richting de auto, en er is iets gebeurd, dan schakel je met één telefoontje deze service in. Die gedachte feest toch net even wat lekkerder.

En het enige wat jij dan nog hoeft te doen is het heel erg leuk hebben:
Scoor vandaag nog je eigen Opel Adam door gebruik te maken van Opel Private Lease.

In welke uitvoering zie jij jezelf graag rondrijden?