Tekenen dat je steeds meer op een oma begint te lijken

Vrije tijd door Chiara

Hoe ouder je wordt, hoe minder energie je hebt om na werk de deur nog uit te gaan. Jij ligt liever lekker warm in je bedje, met een leuke serie ofzo! Langzamerhand begin jij stiekem steeds meer op jouw oma te lijken! Oeps… 

Wanneer jij de deur achter je dichtgooit, begeef jij je meteen naar je kledingkast. Jouw nette mantelpakje ruil je in voor je slobberbroek en je, door je oma, gebreide trui die je voor kerst hebt gekregen. Je trekt een sprintje naar je bank (of zelfs je schommelstoel) om een dekentje om je heen te slaan en je favoriete (soap)serie te kijken. 
 

 
Uitgaan, daar heb jij echt geen zin in! Niet dat er iets mis mee is hoor, op z’n tijd vind jij het heerlijk om een sapje te drinken en te staan swingen met je girlsquad. Maar over het algemeen zit jij liever lekker binnen, als een echte huismus! Begin jij stiekem een beetje op een omaatje te lijken? Daar is volgens ons niets mis mee! In deze drukke en koude tijden (hallo herfst), hoef jij je niet te schamen dat jij; 
 
… Jouw vrije uurtjes niet spendeert in de stad. Nee… Wanneer jij ook maar een uurtje voor jezelf hebt is het tijd voor een powernap! 
 
… Vroeger begreep je niet hoe het kon dat sommige mensen overal in slaap konden vallen. Maar of jij nu in de trein zit, achter je bureau zit of op de bank ligt; jij doet overal maar al te graag je oogjes even dicht. 
 
… Het is heel normaal dat jij vroeg uit de veren bent nu je zo veel slaapt. Uitslapen kun je niet eens meer. Je bent vaak zelfs eerder wakker dan je wekker afgaat.  
 
… High tea’s zijn tegenwoordig jouw favoriete uitjes met vriendinnen. Wat is er nu leuker dan lekker roddelen onder het genot van liters thee en zoete versnaperingen? Niks... Duh! 
 
… Netlflix is een bezigheid op zich. Als jij niet aan het slapen bent, kijk jij wel een serie. Totdat jij wegdommelt natuurlijk… 
 

… Gebreide sjaals, sokken, truien… Fashion doet er niet meer toe. Zolang jij het maar warm hebt en jij je comfortabel voelt (om vervolgens overal in slaap te kunnen vallen). 
 
… Uitgaan zie jij echt niet meer zitten. Je gaat op z’n hoogst een kop koffie drinken met een vriendin, of lekker uit eten. Later dan 22u ben jij ook niet thuis. Jij hebt je schoonheidsslaapje meer dan nodig! 
 
Food is zo veel belangrijker dan seks. Jij kan meer genieten van een reep chocola, een stuk taart of een vette zak chips dan een heerlijke vent. Tussen jouw benen zijn inmiddels ook al spinnenwebben te vinden. 
 
… Koekjes, taarten, cakes, brood… Jij bakt aan één stuk door. Jouw huis geurt altijd naar verse appeltaart en is een ware walhalla voor echte zoetekauwen. 
 
En... begin jij al op een omaatje te lijken?