Typisch opa en oma

Vrije tijd door Amy
Gehaakte gordijntjes voor het raam en een koekoeksklok aan de wand. Als je op bezoek kwam werd je helemaal volgepropt met eten en bij een logeerpartij mocht je altijd net wat langer opblijven. Wat was die tijd bij opa en om toch fijn! 

Van Zeeuwse babbelaars tot snoepsoldaatjes, je oma probeert je altijd vol te proppen met eten. “Heb je hebt geen honger kind? Hier heb je een kop soep en vier stukken taart”. Wat houden we toch van ze... 

 
Waarschijnlijk heb je ze al tig keer gehoord, maar je vindt het heerlijk als ze verhalen van vroeger vertellen. Hoe ze elkaar hebben leren kennen en hoe ze opgroeide tussen tien broers en zussen.
 
Ze kennen alle kinderliedjes van vroeger, van twee emmertjes water halen tot klein klein kleutertje. Ze kunnen heel het repertoire uit hun kop knallen.
 
Bron
 
Het is standaard 24 graden in hun huiskamer, desondanks klagen ze altijd dat ze het koud hebben.
 
Ze hebben de allerleukste spelletjes, je kan uren rummikuppen met deze twee en opa is de beste puzzelaar die je kent.
 
Er zijn minstens twee Perzische tapijten te vinden in hun huis.
 
Je bent altijd en overal welkom, behalve op opa zijn stoel. Hij is de enige die erop zit.
 
Ze gebruiken onderzetters met mooie printjes van bloemen erop.
 
Door heel het huis hangen foto’s van familieleden, nichtjes, neefjes, broers en zussen. Heel de stamboom hangt in hun woonkamer.

Ook al zijn broeken met gaten in de mode, ze zullen dit nooit begrijpen. Bij ieder bezoekje krijg je hier opmerkingen over “Ach meid kan je geen nieuwe broek betalen”?
 
Ze geven je nog steeds af en toe stiekem een zakcentje mee.

Heb/had jij een typische opa en oma?