Dingen die je beter niet kunt doen tijdens je eerste date

Zij/hij door Noortje

Daten is hartstikke leuk. Die angst om jezelf voor schut te zetten blijft alleen altijd een beetje opkomen vlak voor een eerste date. Je neemt jezelf ZO voor om niks raars te zeggen, maar toch floept er af en toe iets uit waarvan je later denk ‘WAAROM zei ik dit!?’. En dan heb je altijd nog die fantastische first date ideeën, die achteraf echt rampzalig bleken te zijn. Om je een beetje op weg te helpen, is hier een lijstje met dingen die je ab-so-luut niet moet doen op je eerste date.


- Sushi eten. Iedereen die zegt dat ze niet met stokjes kunnen eten, heeft jou het nog nooit zien doen. Het lijkt echt nergens op. Jij krijgt spontaan, als enige in het hele restaurant, geheel tegen de regels in, bestek aangerijkt.

- Vragen of hij kinderen wil. Tenzij je wilt dat hij binnen vijf minuten gillend wegrent. In dat geval is dit de perfecte truc om van zijn bindingsangst gebruik te maken.

- Naar de bioscoop gaan. Niks is zo ongemakkelijk als elkaar schaapachtig aankijken, niet echt een gesprek kunnen voeren en stilletjes popcorn naar binnen werken. Hiermee bedoelen we absoluut niet dat een avondje bios in het algemeen not done is als date, maar voor je elkaar iets beter hebt leren kennen, kun je beter iets anders gaan doen.


- Uit eten bij de McDonald’s. Er zijn niet veel plekken op aarde die minder romantisch zijn. Eet die McKroket maar gewoon met je buddies.

- Dronken worden. Houd het lekker classy en drink niet meer dan een paar wijntjes. Een dubbele tong is nou eenmaal niet heel charmant. Daarbij vervagen je grenzen en kan het zo maar zijn dat je dingen doet waar je later spijt van krijgt, zoals hem na een paar uur al mee naar jouw bed sleuren, terwijl je dit keer echt rustig aan wou doen. En zo hebben we nog 8 redenen waarom je beter geen alcohol kunt drinken op je eerste date.

- Zeggen dat je ouders hem fantastisch zouden vinden. Typisch gevalletje 'te hard van stapel lopen'. Ook al was dit helemaal niet je insteek, maar bedacht je je gewoon oprecht dat je moeder zijn gevoel voor humor geweldig zou vinden.


- Met vriendinnen bellen. Het komt echt super dom over als je een gesprek gaat voeren met je best friend over haar menstruatiecyclus terwijl je nieuwe vlam ernaast zit.

- In het algemeen je telefoon te veel gebruiken. Het mag dan wel de 21e eeuw zijn, maar verdrinken in je telefoon terwijl je op een date bent, kan echt niet.

- Zeuren. Over je baan, je vriendinnen, je lichaam, je uiterlijk… Zeuren, op welke manier dan ook, is totaal niet sexy.

- Over je exen praten. Dit wil hij niet horen. Of het nou negatief of positief is. Je bent nu toch met hem aan het daten?!

Bron, bron, bron