Er bestaat gin-tonic taart en zo maak je het

Eten door Annelot

Dat gin en tonic goed samen gaan, is net zo duidelijk als 1+1=2. Maar weet je wat nóg beter samen gaat? Gin, tonic en taart! Jawel, het bestaat gewoon en wij hebben het recept voor je gevonden. Eerder vonden we al Oreo cocktails, wat ook al awesome was, maar nu gaan we het trucje andersom doen. Dus strik je schort voor en duik de keuken in, want hier ga je jezelf én je omgeving zo blij mee maken!

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:
- 75 gram boter (we zeiden niet dat het slank was...)
- 200 gram bloem
- 35 gram glazuursuiker
- Het sap van 2 citroenen
- 1 geraspte citroenschil
- eigeel van 1 ei
- 60 ml spuitwater


Voor de vulling:
- 60 ml gin (te weinig? De rest drink je er maar naast!)
- 165 gram basterdsuiker
- 4 eieren
- 1 geraspte citroenschil
- 185 ml limoen sap
- 150 ml volle room

Voor de siroop:
- 150 gram basterdsuiker
- 250 ml spuitwater
- Sap van 2 citroenen
- 60 ml Gin
- 5 jeneverbessen

Wat moet je doen?
Voor de bodem gooi je de bloem, boter, glazuursuiker en citroenschil in een kom. Meng het geheel met een mixer tot er kleine kruimeltjes overblijven. Doe dan het eigeel en het spuitwater erbij. Mix het tot een glad mengsel en laat een half uurtje staan.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en vet de taartvorm in. Daarna rol je het deeg voor de bodem uit en bekleed hiermee de taartvorm. Bak het tien minuutjes en laat het afkoelen. Verwarm ondertussen de oven weer opnieuw voor.

Doe de eieren, basterdsuiker, limoen, citroenschil, room en gin in een kom en meng het met een mixer. Schenk het mengsel over de bodem en bak het twintig minuten.

Voor de siroop doe je de suiker, spuitwater en citroensap in een pannetje dat je op laag vuur zet tot de suiker gesmolten is. Voeg de gin en de bessen toe en laat dit tien minuutjes op laag vuur staan.

Haal de bessen uit de siroop, verdeel het mengsel over de taart en voilà: je kunt aanvallen!

Bron, bron, bron