Dit is waarom je echt ieder jaar nieuwe zonnebrand moet kopen

Gezicht door Danielle

We hebben ongetwijfeld allemaal weleens, in alle hectiek, de zonnebrand van vorig jaar te pakken om ons in te smeren. Want eigenlijk was die tube ook duur zat, en weggooien is ook zonde toch? Nee joh, gooi gewoon weg en koop een nieuwe. Dat is beter voor je gezondheid.


Achter op een flacon staat hoe lang het product nog houdbaar is na opening (dat potje met een getal erin). Bij zonnebrand is dit meestal 12 maanden, hierna gaat de kwaliteit van het product achteruit. Daarnaast is deze houdbaarheid alleen gegarandeerd als je de zonnebrand op een juiste manier bewaart. Voor vloeibare cosmetica (en dus ook zonnebrand) geldt dat de je deze op een koele, droge en donkere plek moet bewaren. Omdat je zonnebrand vaak meeneemt naar zonnige oorden is dát nou juist zo lastig. Dus ondanks dat je misschien denkt dat je zonnebrand nog prima kan gebruiken is het toch verstandig om ieder jaar gewoon een nieuwe flacon te kopen.

Omdat er zoveel verschillende soorten zijn hebben wij onze vier favorieten voor je op een rijtje gezet:

Vision all-day sun protection - Bol.com - €18,49
Vision heeft deze zonnebrand vrij van parfum en alcohol, perfect voor zelfs de meest gevoelige huidjes.


Garnier Ambre Solaire clear protect spray - Bol.com - €15,99
Deze spray van Garnier Trekt snel in, is niet vet en waterproof. Perfect voor een dagje strand met je vriendinnen!


Nivea sun, protect & refresh - Bol.com - €15,49
Deze spray van Nivea is perfect om je bescherming bij te werken. Omdat de spray zelf ook verkoelend werkt is deze heerlijk om te gebruiken op een warme zomerdag.


Nivea sun protect and bronze - Bol.com - €13,99
Deze spray combineert het beschermen van de huid samen met een optimale bruining van de huid. De formule bevat een natuurlijk plantenextract dat de huideigen melanineproductie stimuleert en een gelijkmatige en natuurlijke teint geeft.

Bron, bron