Beauty / Gezicht
Gezicht

Nooit meer scheren!

Het oerwoud tussen je benen, het wintervachtje óp je benen en de shag onder je oksels... Hoe je jouw overtollige lichaamshaar ook wilt noemen, het is irritant. En wilt er als de wiedeweerga vanaf. Zeker met dat mooie weer.

In het begin van het zonnige seizoen ben je de moeilijkste niet. Dan ben je blíj als eindelijk het 'gras' gemaaid kan worden. Maar op een gegeven moment ben je scheermoe. 'Ah joh, van een afstandje zie je die stoppels toch niet.' Maar is dit echt wat je wilt? Nee natuurlijk niet, het liefste worden we zonder been-, oksel- en schaamhaar geboren. Zo ver is de evolutie helaas nog niet, maar we kunnen moeder natuur wel een handje helpen. We kunnen tegenwoordig ons haar definitief verwijderen. Zelf. Wij probeerden de nieuwste IPL Silk Expert van Braun.

We konden niet wachten om het te testen. Stel je voor: nooit meer scheren! Nooit meer je mooie ronde banksaldo hoeven te breken voor al die dure scheermesjes. Nooit meer eerder de wekker hoeven zetten omdat je eerst nog het hele rataplan daar beneden onder handen moet nemen. En nooit meer je vriend hoeven te waarschuwen voor wat hij kan aantreffen onder jouw zorgvuldig bij elkaar gezochte lingeriesetje. We couldn't wait!

We begonnen bij het begin: de gebruiksaanwijzing. En verder is het eigenlijk heel makkelijk. Je moet eerst je benen scheren (dat is chill!) dan sluit je de stekker aan, steekt hem in het stopcontact en je kunt beginnen. Je zet de IPL op je been (we begonnen bij het been) en drukt op de grote knop. Omdat de flits best fel is, vonden we het fijner om weg te kijken. Je kunt het ook in een lichte kamer doen, zodat de flits minder fel lijkt of je kunt een zonnebril opzetten als je dat wilt. Het hoeft niet, want het is niet schadelijk.

Daarna ga je stukje voor stukje je huid af om te flitsen. Zorg dat je elk stukje meepakt. Je voelt een klein prikkeltje, maar dat is normaal en niet pijnlijk. En dit gevoel is al helemaal niks in vergelijking met een epilator. Wij hebben zowel benen, oksels als bikinilijn geprobeerd. En bij elke plek was het gevoel hetzelfde. Voor gevoeligere zones, zoals bikinilijn en oksels, wordt wel geadviseerd om de sensitive-stand te gebruiken. Dit is de kleinere knop op het apparaat te herkennen aan een veertje.

De IPL leest elke keer dat je het apparaat op je huid zet de hoeveelheid pigmentatie en past automatisch de lichtintensiteit hierop aan.

Deze behandeling herhaal je ongeveer vijf weken lang elke week. En na ongeveer drie maanden hoor jij een zijdezacht, glad huidje te hebben. De haartjes blijven dan ongeveer 18 tot 24 maanden weg. Dat ligt aan het behandelde lichaamsdeel.

Deze versie werkt overigens ook op (donker)blond haar.

Conclusie: typisch gevalletje 'you need this in your life'! En dat is mooi, want je kunt hem winnen! Vul het onderstaande formulier in om kans te maken.

Bron