Lifestyle / Reizen
Reizen

Zo schiet je de mooiste vakantiekiekjes

Je verheugt je al maanden op je vakantie naar dat prachtige en vooral fotogeniek oord (vul zelf in). Zie je al voor je hoe fantastisch jouw Instagram-feed er straks uitziet? De thuisblijvers lekker jaloers maken met jouw foto’s staat sowieso in de top 5 van jouw vakantie to-do lijstje. Maar eenmaal met je camera in de aanslag komt er vaak meer bij kijken dan je dacht. Met deze tips maak jij de perfecte reisfoto’s.

1. Voor een goede reisfoto geldt: less is more. Prop niet alles wat je ziet in één foto, want daar krijg je snel een rommelig beeld van.

2. Trek er vroeg op uit, zodat je het mooiste licht pakt en grote groepen toeristen vermijdt. Niets is irritanter dan mensen die door je beeld heen lopen.

3. Ken je camera! Als je weet hoe de basisinstellingen van je camera werken, zoals hoe je scherp stelt en de belichting aanpast, heb je veel meer kans op een mooi eindresultaat dan als je op locatie maar wat aan het prutsen bent.

4. Denk na over het beeld. Houd het spannend door bijvoorbeeld niet elk onderwerp in het midden van het beeld te zetten en te letten op je voor- en achtergrond. Speel ook met de hoogte. Fotografeer eens wat lager bij de grond of juist hoog boven je hoofd.

5. Bewerk je foto's niet teveel om reacties als: 'wow, dat ziet er nep uit' te voorkomen.

6. Neem meerdere foto's vanuit verschillende hoeken, zodat je later de beste kunt kiezen.

7. Als je met je smartphone fotografeert, maak dan altijd even de lens schoon, want die wordt snel vies door bijvoorbeeld kruimels in je tas, vette vingers of een vieze tafel.

8. Begrijpelijk dat er niet altijd iemand in de buurt is om foto's van je te nemen, maar neem niet alleen maar selfies. Je vindt het zelf waarschijnlijk ook vervelend om door twintig selfies heen te scrollen als je vakantiefoto's bekijkt.

9. Neem de tijd voor je foto en schiet niet haastig wat plaatjes om vervolgens weer door te lopen. De kans is dan groot dat de foto's wazig en bewogen zijn.

Bron, bron , bron, bron?, bron