Waarom je drie koppen thee per dag moet drinken

Eten door Annelot

Als je een theeleut bent, wist je vast wel dat thee drinken heel gezond is. En eind vorig jaar werd dat door de gezondheidsraad nog eens bevestigd. Zij adviseren om drie to vier koppen groene of zwarte thee per dag te drinken. Waarom? We leggen het uit!

- Je loopt minder risico op hart- en vaatziekten, omdat groene- en zwarte thee allebei veel antioxidanten bevatten. Deze hebben een ontstekingsremmend werking en beschermen je cellen.

- Je houdt je bloeddruk op peil als je vijf koppen zwarte thee of drie koppen groene thee per dag drinkt.

- Het helpt tegen een te hoge cholesterol om groene- of zwarte thee te drinken.

- De antioxidanten in groene- en zwarte thee helpen om rimpels en acne (of het risico erop) te verminderen en het zorgt sowieso voor een mooiere huid.

- Verschillende stoffen in groene thee zorgen ervoor dat je uithoudingsvermogen een boost krijgt (handig vóór het sporten).

- De polyfenolen in groene- en zwarte thee helpen tegen een slechte adem door het doden van de ‘slechte adem-bacterie’. Doei

- Groene thee helpt bij het afvallen omdat het de vetverbranding stimuleert.

- Het stofje theanine geeft je een relax en rustgevend gevoel en vermindert stress.

- In groene thee zit het stofje catechin die bacteriën doodt die de boosdoener zijn van je keelontsteking en gaatjes in je gebit.

- Thee bevat net als koffie cafeïne, maar houdt je voor een veel langere periode scherp, omdat de cafeïne uit thee langzamer wordt opgenomen door je lichaam.

Let op: het hangt er wel een beetje vanaf welk soort thee je drinkt. De gezondheidsraad heeft het over thee van een theeplant en dus niet over kruidenthee, zoals rooibos of kamillethee. Daarnaast is het beter om verse (losse) thee te drinken, omdat dat minder bewerkt is.

Bron, bron, bron, bron, bron