Dit wist je nog niet over je ovulatie

Intiem door Itske

Je zit er elke maand mee opgescheept: je ovulatie. Bleh, zit je niet op te wachten, but you have to deal with it. Je weet vast wel dat er een eicel vrijkomt, maar ben je ook al op de hoogte van het onderstaande? Al is het niet het meest sexy onderwerp om over te praten, het is wél goed om te weten.

- Ook tijdens je ovulatie kan je last hebben van buikpijn. Dit is meestal alleen aan de kant waar de eicel vrijkomt en duurt vaak een dag.
- Het is heel makkelijk om uit te rekenen wanneer je eitje vrijkomt. Meestal gebeurt het 14 dagen voor de eerste dag van je menstruatie.
- In de dagen tussen je ovulatie en eerste dag van je menstruatie is je lichaamstemperatuur 0,2 graden hoger.

- Je libido is tijdens de ovulatie het hoogst. Yes!
- De lymfeklieren in je lies kunnen rond de ovulatie iets opzwellen. Dit geldt ook voor je schaamlippen, borsten en baarmoederhals.
- Er bestaan een soort zwangerschapstesten om na te gaan wanneer je ovulatie plaatsvindt.

- Je afscheiding is in de dagen rond de ovulatie iets anders dan normaal. Zo kunnen de 'zwemmers' makkelijk bij de eicel komen.
- Je ovulatie wordt veroorzaakt door een plotselinge verandering in je hormoonspiegel. Dit gebeurt elke maand.
- Wist je dat je vruchtbare periode in totaal een week is? Dit komt doordat zaadcellen tot vijf dagen blijven leven in het lichaam. Als een eicel vrijkomt, blijft deze ongeveer 24 uur leven.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron