Zo maak je je sportroutine productief

Lichaam door Itske

Heb je geen tijd om anderhalf uur in de sportschool te staan, maar wil je toch even in beweging zijn? Met deze tips maak je je sportroutine een stuk productiever.

1. Kies je eigen tijd
Je moet sporten wanneer jij dit het liefst doet. Ben je een ochtendmens, ga dan lekker in de ochtend sporten. Wanneer je je het fijnst voelt, gaat sporten ook makkelijker.

2. Maak er een gewoonte van
Probeer te sporten op vaste tijden. Wanneer het meer een gewoonte is, gaat het ook makkelijker omdat je er dan ook minder tegenop ziet.

3. Motiverende muziek
Maak een motiverende playlist zodat het sporten een stuk leuker wordt. De muziek houdt ook je energielevel op pijl.

4. Doe een full-body workout
Als je maar eventjes de tijd hebt, kun je beter je hele lichaam aan het werk zetten. Zo train je alle spieren even hard.

5. Even geen rust
Neem weinig rustmomenten tijdens het sporten als je maar weinig tijd hebt. Zo kun je de tijd die je hebt nuttiger besteden en daarna heb je nog genoeg tijd om uit te rusten.

6. Leuke kleding
Koop leuke kleding om in te sporten, je voelt je een stuk beter en sporten gaat dus ook een stuk makkelijker.

7. Sta rechtop
Probeer zo min mogelijk oefeningen zittend of liggend te doen. We zitten al de hele dag tijdens werk of school. Probeer dus nu zoveel mogelijk te staan. Een beetje afwisseling is goed voor je lichaam.

8. Doe het samen
Even geen zin om te sporten, kijk dan of je huisgenootje/man/vriend/kat(?) zin heeft om mee te doen. Je maakt het een stuk gezelliger en door het samen te doen kunnen jullie elkaar motiveren. En dus ook harder werken. Pas wel op dat het niet té gezellig wordt.

Bron, bron, bron, bron, bron