Honing is blijkbaar toch niet zo goed voor je

Eten door Annelot

Als je een beetje op de gezonde toer bent, gebruik je vast weleens honing als vervanger voor suiker. Of gewoon omdat het onwijs lekker is in je yoghurt en verse muntthee. Maar het blijkt nu dat honing helemaal niet zo gezond is als we altijd dachten. Nooo!

Uit een nieuw onderzoek dat gepubliceerd is in The Journal of Nutrition, blijkt dat alles wat we tot nu toe dachten over honing niet helemaal klopt. Want blijkbaar is honing even slecht voor je als glucose-fructosestroop, een zoetmiddel gemaakt van mais.

Voor het onderzoek namen 55 vrijwilligers twee weken lang een grote hoeveelheid, suiker, honing of glucose-fructosestroop. Na die twee weken bleek het bloedsuikerspiegel van alle mensen ongeveer gelijk te zijn gebleven. Dat betekent dus dat het niet uit maakt welke van de drie je neemt, want honing is niet beter voor je dan suiker. Best wel shocking hé?

Maar om nou met zijn allen per direct te stoppen met honing lijkt ons ook weer een beetje overdreven. Dit was natuurlijk maar een klein onderzoek en er moeten er echt wel wat meer gedaan worden willen wij die lepel heerlijke, zoete honing in onze thee overslaan. Wat jij?

Bron, bron, bron