Bewezen: chocolade maakt je slimmer

Eten door Annelot

Chocoladeliefhebbers opgelet, want dit nieuws gaat je dag maken! Volgens recent onderzoek is chocolade goed voor je geheugen, concentratie en probleemoplossend vermogen. Je moet er natuurlijk niet in doorslaan, maar een paar keer per week genieten van een stuk chocolade heeft superveel voordelen.

Onderzoekers aan de Universiteit van Zuid-Australië hebben twee groepen mensen verschillende testen laten afleggen. De ene groep at minimaal één keer per week een stukje chocolade en de andere groep at minder vaak tot helemaal geen chocolade. Wat bleek? De groep die wel chocholade at, scoorde beter op de testen dan de andere groep. Wauw!

De onderzoekers denken dat dit te maken heeft met het stofje flavanol in cacao en chocolade. Deze stof zorgt ervoor dat de bloedstroom naar de hersenen wordt gestimuleerd. En daarmee dus het geheugen, de concentratie en het probleemoplossend vermogen. Het was al eerder bekend dat dit stofje de kans op hart- en vaatziekten vermindert en helpt tegen dementie en overgewicht, maar dat het ook effect heeft op de slimheid van mensen is nieuw.

Alsjeblief, een wetenschappelijke reden om lekker te genieten van dat extra stukje chocolade. ;-)

Bron, bron, bron