6 Dingen die je moet doen om over hem heen te komen

Zij/hij door Renée

Niets is erger dan een break-up. Of het nu zijn keuze is, jouw keuze of omdat jullie allebei niet meer in de relatie konden blijven: het is zwaar. We snappen het. Vooral dat je soms nog niet klaar bent om los te laten. Wat moet je in dat geval doen? De volgende 6 dingen willen helpen.


1. Verwijder hem van socialmediakanalen

Grote kans dat jullie vrienden zijn op Facebook, elkaar volgens op Instagram en Snapchat. Dat is allemaal leuk en aardig als je in een relatie zit, maar des te moeilijker is het om een update te zien als het over is. Daarom is het vaak beter om hem op alle socialmediakanalen te verwijderen. Geloof ons als we zeggen dat het veel pijn scheelt.

2. Zoek je vriendinnen op
Wat doe je als je over iemand heen moet komen? Binnenzitten. NIET DUS! Zoek je vriendinnen op, slurp een fles wijn leeg, ga eten, ga kletsen, ga een film kijken... Wat dan ook. Zorg dat je onder de mensen bent. Zij kunnen je altijd een stukje vrolijker laten voelen.


3. Heb geen medelijden met jezelf

Het is begrijpelijk dat je jezelf erg zielig voelt en dat je er hartstikke tegenop ziet om vrijgezel te zijn. Snappen we echt. Maar ga geen medelijden met jezelf hebben. Op die manier duurt het veel langer voordat je over hem en de hele situatie heen bent.

4. Schrijf je gedachtes op
Tijdens een break-up gaan er veel emoties door je heen. Woede, huilen, onbegrip... Schrijf je gedachtes op om het een plekje te geven.


5. Vergeef (of ga door met leven)

Wat er ook is gebeurd tussen jullie: probeer de ander te vergeven. Wedden dat je er dan makkelijker overheen komt? Indien je niet kunt vergeven is het zaak om er in ieder geval zo snel mogelijk overheen te komen zodat je door kunt gaan met leven.

6. Ga sporten
Heb je veel opgekropte frustraties? Laat die los in de sportschool. Of nog beter: ga boksen. Lucht lekker op.

Bron, bron en bron