Waarom intelligente vrouwen meestal single zijn

Lifestyle door Sascha

Af en toe een beetje lust, maar echte liefde ho maar. Gek genoeg hebben al die mooie en intelligente vrouwen toch allemaal hetzelfde motto: forever alone. Aan het uiterlijk zal het niet liggen, maar waaraan dan in godsnaam wel?

 
Haar carrière staat op nummer één en alles wat daar verder aan mannelijk geslacht bij komt kijken, wil niet echt lukken. Wij hebben even het single leven van de intelligente vrouw onder de loep genomen en hieruit zijn een aantal opmerkelijke redenen naar voren gekomen.


1. Workaholic

Voor veel intelligente vrouwen staat hun baan op nummer 1. Carrière maken is belangrijk, en niets of niemand komt daar tussen. Je moet wel van hele goeden huize komen wil je haar aandacht van het werk afhouden.
 
2. Liefde of lust
Intelligente vrouwen zien al snel het verschil tussen liefde en lust. Als een vent alleen maar seksistische opmerkingen kan maken, is een intelligente vrouw er al snel klaar mee. Lust is zeker een belangrijk onderdeel, maar liefde en iets minder oppervlakkigheid mag niet ontbreken.
 
3. Niet snel aan te passen
Veel intelligente vrouwen passen zich niet te snel aan. Neem me maar zoals ik ben, en anders niet, helaas pindakaas. Deze vrouwen gaan zich no way in allemaal vreemde en moeilijke bochten wringen en zich aanpassen op wat die vent per se wil. Dan ben je aan het verkeerde adres!


4. Hetzelfde niveau

Intelligente vrouwen zoeken meestal een man die hetzelfde of een hoger niveau heeft. En laten die mannen nou net iets schaarser (of al bezet, grrrrrr) zijn. Een beetje diepgang is wel gewenst…
 
5. Strong woman
Mannen voelen zich vaak vernederd wanneer een vrouw economisch sterker is. Mannen moeten in dit geval een sterk zelfbeeld hebben, en niet elke man heeft dat. Het opboksen tegen een zelfstandige en intelligente vrouw, is vaak geen koud kunstje voor een man.
 
6. Bewust
Intelligente vrouwen weten zichzelf op waarde te schatten en kunnen hierdoor makkelijk iemand afkeuren. Want je tijd verdoen aan een vent en hopen dat er uiteindelijk misschien toch nog iets positiefs uit voort bloeit, nah… Liever niet.


7. Diepgang

Helaas mannen, geen ruimte voor oppervlakkige gesprekken of een zwart/witte visie op het leven bij intelligente vrouwen. Diepgang is bij deze vrouwen echt wel aan de orde. Hoewel een oppervlakkig sexting gesprek echt wel eens voorkomt hoor, don’t worry.
 
8. Geen controle
Mannen die geen controle kunnen krijgen over zelfstandige vrouwen, raken daardoor af en toe een beetje benauwd. Op de een of andere manier, zijn veel mannen dit ook gewoon niet gewend. Helaas zijn veel mannen van de traditionele gang van zaken: een man werkt hard, verdient het meeste en kent de hoogste status. Too bad, niet meer aan de orde. We leven in 2016, joehoe!
 
Ben jij die intelligente single dame die nog steeds forever alone roept?