Snoepgoed van vroeger

Lifestyle door Mariëlle
Als duracelkonijntjes stuiterden we de pan uit van alle kleur- geur- en smaakstoffen die aan onze kleine poppige meisjeslijfjes werden toegediend. Het liefste bliezen we de hele dag door knalroze, zoet geurende Hubba Bubba-bellen.

 
Je weet het nog goed: je wilde alle snoepjes van Jamin proeven. Eén hindernis: daar was geld voor nodig en dat had je niet. Daar ging het al mis met je leven. Je ging het criminele pad op. Er was namelijk maar één manier om alle snoepjes geproefd te hebben zonder dat je jouw spaarvarken aan diggelen hoefde te slaan: snoepjes pikken. Ieder kind heeft dat gedaan toch? En is dat niet ook de reden dat we met zo’n fijn gevoel terugkijken op die winkel? Zou het onderdeel zijn geweest van hun marketingstrategie? We worden namelijk steeds weer een beetje verliefd als we deze snoepjes eten.


Knettertjeslolly

Ken je hem nog? De lolly in de vorm van een voetje die je in een poedertje dipt. Zodra de lolly je mond raakte begon het geknetter. Als vuurwerk in je mond voelde het.
 
Busje coca cola-poeder

Voor wie geen cola mocht drinken van z’n ouders was er een andere oplossing: cola in poedervorm. Eigenlijk was het niet eens lekker, maar het voldeed aan je colacraving.
 
Lolly's waar je tong van verkleurde
Ja joh, vroeger kon het gewoon: de wereld opvrolijken met een tong in alle kleuren van de regenboog. Zijn wij de enigen die met onze tong langs lolly's schuurden starend naar ons eigen spiegelbeeld?
 
Kauwgom uit een tube
Al die kleurstoffen en suikers deden ongeveer net zo veel pijn aan je ogen als aan je tanden. Wat was dat spul fluoriderend blauw/groen/turquoise… Sja, hoe noem je die kleur precies?


Lange rol met kauwgom

Het zat in een klein rond doosje waarbij bij het openen de bekende geur meteen je neusgaten vult. De rol kauwgom leek eindeloos. Het liefste rolden we de meters helemaal uit om in één keer in onze mond te proppen. Of we deelden het met een vriendinnetje, maar dan wel zoals in Lady en de Vagebond een sliert spaghetti werd gedeeld. Allebei aan een kant en slurpen maar. Zonder kus op het einde. Dûhuh.

Hubba Bubba

Eerlijk gezegd kunnen we soms nog steeds de verleiding niet weerstaan als we in de rij van de supermarkt staan en zeker 5 minuten die roze hompen kauwgom in ons gezichtveld voelen prikken. De smaak gaat er zo snel vanaf dat de hele rol achter elkaar wordt opgepeuzeld. Met kaakspierpijn tot gevolg.

De snoepring

De eerste keer dat we ten huwelijk gevraagd werden waren we toch zeker een jaar of 5. Met een joekel van een diamant om onze vinger. De smaak van de blingbling verraadde dat het om snoepgoed ging.

Draculatanden

Draculatanden van snoep waar iedereen zijn eigen tanden in zetten om de verschijning van Dracula na te bootsen.

Fido Dido

Een bekend gezicht uit de 90’s is Fido Dido. Hij nam de reclames van 7-Up op zich waarmee hij bekend werd. Wat een lekkertje. Hij smaakte naar cola als hij de vorm van snoep aannam.

Wat was jouw favoriete snoep van vroeger?