Lifestyle
Lifestyle

Leugens die we allemaal wel maken

Jouw vetrollen zijn op slag gewichtloos als je jouw gewicht moet opbiechten. Je gaat toch zeker niet jouw gewicht aan hun neus hangen? Nee, een leugentje om bestwil is hier op z’n plek. En zo liegen we nog wel meer in ons leven.

“Och, kijk nou wat een poppetje.” Jeezzz, wat een lelluk kind. Ziet ze dan echt niet dat ze de lelijkste baby van de wereld heeft uitgepoept? We willen echt wel. We doen echt ons best om ze eerlijk mogelijk te zijn. Maar soms maken situaties het ons onmogelijk om eerlijk te zijn. Dat moet je ook niet altijd willen, want dan houd je geen vrienden meer over. En daarom hebben we ons allemaal wel schuldig gemaakt aan de onderstaande leugens. Jij ook (jaha wij ook!). Uit zelfbescherming in zijn puurste vorm.


1. “Ja ik weeg echt 50 kilo. Ja ik weet het, ik heb hele lichte botten ofzo…” Mag het een onsje meer zijn? Je kunt er best eens een beetje naast zitten, toch? Daarnaast: iedereen liegt alles bij elkaar als het om gewicht gaat. 50 kilo, 60 kilo, zie jij het verschil?

2. “25, ja ik zie er gewoon heel jong uit. Ik denk dat het mijn dagcrème is.” Of wat dacht je van: “25, vroeg rimpels krijgen zit in de familie. Gelukkig zijn het lachrimpels.” Twentysomethings (dat blijkt nou eenmaal de perfecte leeftijdscategorie te zijn) daargelaten. Verder liegt ie-der-een over haar leeftijd. Vroeger zodat we de club binnen kwamen en om kans te maken bij heren die eigenlijk net een tikkeltje te oud waren. Na de twintiger jaren lieg je om iedereen te laten denken dat je jonger bent. Om clubs in te mogen en om in de smaak te vallen bij jongere heren.

3. “Nee, netto natuurlijk”, verkondig je als je je bruto inkomen opdreunt. De buitenwereld, dat is toch waar alles om draait? Iedereen heeft haar inkomen wel eens naar boven afgerond. Om vervolgens gék te worden van de gedachte dat je toch eens met je baas moet babbelen.

4. “Ja echt een mooie jurk hoor. Oh, is hij er ook nog in mijn maat? Maar dat is toch niet eerlijk voor jou? Jij had hem eerder. Nee ik zit een beetje krap bij kas. In de uitverkoop? Hij staat jou echt veel beter, dat weet ik zeker. Nee ik hoef hem echt niet(!!!)."

5. Vette tattoo! Zeg nooit, N.O.O.I.T. dat een tattoo lelijk is. Wat kan diegene met die info? Hem bedekken als de tattoo te dicht bij jou in de buurt komt? Neen. Het maakt de situatie alleen maar ongemakkelijk. Hij gaat hem overigens echt niet verwijderen. En wanneer jij ervoor zorgt dat iemand die een tattoo heeft laten zetten twijfelt of dat wel de juiste keuze was, dan heb je helemaal de poppen aan het dansen.

6. “Je hebt écht een lekker lijf, ik houd zelfs van jouw zwembandje.” Yeah right


7. “Ah wat een mooie baby. Dit is misschien wel de allermooiste baby die ik ooit hebt gezien.” Zeg een moeder niet dat haar vers uitgeperste baby meer weg heeft van een aliën (wat vaak wel zo is overigens) dan van een humaan wezen.

8. “Ik ben geknipt voor deze functie (terwijl je solliciteert voor een baan zwáár onder je niveau, want het is crisis).”

9. “Ik ben vegetarisch”, zeg je wanneer je ziet dat het vega-gerecht meer van jouw gaarding is. “Ja sinds kort, ik wil het echt volhouden dus ik moet nu doorpakken.”

10. “Huren is zoveel chiller dan kopen, zoveel minder gedoe.” Of heb je er
simpelweg de doekoes niet voor? Geef maar toe.

11. “Wij hebben nooit ruzie. Die onenigheid over zijn sokken naast de wasmand? Dat was een discussie.”

12. “Ik ben echt ziek baas, overgeven, alles erop en eraan.” Ahum, noemen we dat geen kater?

In welke situatie kun jij het niet laten om er een leugen tegenaan te gooien?