De meest gebruikte leugens door mannen

Lifestyle door Kristie
Een leugentje om bestwil? Die boodschap heeft meneer (met zogenaamd ‘maar’ drie voormalige bedpartners) maar al te goed begrepen. En het mooiste van alles? Dat wij zonder twijfel alles aannemen wat manlief ons vertelt. 

Daarom wordt het tijd om de waarheid eens goed boven tafel te krijgen. Of het nou bewust of onbewust is, mannen verkondigen nog weleens iets waar ze eigenlijk niet helemáál achter staan. Misschien omdat hij gewoon dondersgoed weet wat jij graag wilt horen. Maar misschien is het ook wel (een béétje) onze schuld, omdat wij hem niet vals willen beschuldigen en het er dus maar bij laten... Over de volgende uitspraken kun je voortaan dus wel twee keer nadenken: 

‘Dat doe ik binnenkort.’
Klinkt deze leugen je bekend in de oren? Goed, wij vrouwen staan misschien bekend om ons hoge zeurgehalte. Maar dat komt dus omdat mannen hun afspraken nooit nakomen. Tja, dan kun jij er ook niks aan doen dat je elke dag met de bus moet. Die lekke band plakt zichzelf tenslotte niet… Bob de Bouwer zegt het morgen wel effe te fixen, belooft de volgende dag het op zaterdag te doen en vervolgens vergeet jij hem eraan te herinneren waardoor jij drie weken later nog steeds in een volgepropte bus staat te stinken. En zo is het cirkeltje rond. Kortom: hij zegt dit alleen om jou tevreden te houden, maar was sowieso al van plan het niet te doen. En zo word jij weer neergezet als de zeurkoningin. Love it!

‘Natuurlijk vind ik je vriendinnen aardig!’

Yeah right. Hij vindt het verschrikkelijk om tussen een simulatie van wijndrinkende kippen te zitten. Laat staan dat ‘ie gezellig een praatje maakt met de vriend van je beste vriendin. Nee, die liggen elkaar niet zo. Toch wil jouw vriend (dé schat!) jou je vriendinnen niet ontnemen en gaat hij zonder klagen of mopperen mee naar je BFF. Typisch een gevalletje eigenbelang (voor jou dan)…

‘Mijn telefoon was leeg...’

Je gelooft dit smoesje altijd direct als hij na vijftien keer bellen nog niet opgenomen heeft en je hem achteraf vraagt waarom hij niet opnam. Of zijn telefoon nu leeg was, hij zijn beltoon niet hoorde of hij zo druk was dat hij spontaan vergat te antwoorden, het maakt niet uit. Het feit dat hij geen vijf minuten zonder telefoon kan omdat hij anders 126 gemiste oproepen van jou heeft, zegt misschien al genoeg. Hij heeft wat meer ruimte nodig. Alleen dat vertelt hij je niet, want hij wil je niet kwetsen. Dus: gun ‘m af en toe zijn rust en bel hem - écht - maximaal 253 keer per dag.

‘Het komt allemaal goed, lieverd.’
Waar jij al gierend door het huis rent wanneer je moet schoonmaken, bellen en tegelijkertijd een deadline probeert te halen, is vriendlief de rust zelve. Hij weet jou ook altijd mee te slepen in zijn rustgevende gedrag, waardoor je daadwerkelijk gelooft dat er vrij weinig aan het handje is. Ja, het gaat heel slecht op zijn werk. En inderdaad, de kans is groot dat hij de zak krijgt. Maarja, als hij er zelf geen moeite mee heeft, dan jij toch ook niet? Fout! Natuurlijk vindt ‘ie het verschrikkelijk dat hij straks misschien wel zijn baan verliest en niet meer de grote kostwinnaar is. De gedachte aan een nieuwe baan als vuilnisman of vakkenvuller is natuurlijk ook niet bepaald een egostreler. Vandaar dat ‘ie zijn zorgen tegenover jou bespaart en zich zo positief opstelt. Toch wel verstandig, die mannen. Blijft het in ieder geval nog een beetje gezellig thuis…


‘Jij bent de beste die ik ooit had.’

Als een man iets niet wil, dan is het wel jou onnodig kwetsen of onrustig maken. Daar zijn we ondertussen achter. Ook wat betreft de gevreesde vergelijkingen van jou en zijn ex(en). Nu is het natuurlijk zo dat een man nooit uit zichzelf over zijn ex moet beginnen. Meestal is dat ook niet zo. Meestal beginnen wij er namelijk zelf over. Ons natuurlijke oerinstinct komt dan weer bovendrijven: we moeten en zullen betere bedprestaties leveren dan die sloerie. Logisch toch, dat hij dit dan alleen maar volmondig kan beamen? Hij dúrft namelijk niet eens eerlijk te zijn. Maar dat is natuurlijk ook weer goed voor ons ego. Net als mannen, kunnen wij er eigenlijk net zo min tegen de concurrentiestrijd te verliezen. 

'Jij bent pas de derde, hoor!'
Over exen gesproken. Mannen kunnen zich nog weleens als een heilig boontje gedragen als het op hun exen aankomt. Ze vertellen waarschijnlijk wel eens over 'dat ene vriendinnetje' en vertellen er snel achteraan dat dat al jaaaa-ren geleden is. Of dat het niks voorstelde. Maar ondertussen heeft 'ie meer gescharreld dan jij denkt. Ook hier geldt weer de regel: hoe minder de vrouw weet, hoe beter. Zou dat de gedachtegang van menig man zijn?

Toch hebben we nog niet alles gehad. Zo complimenteert jouw man je regelmatig op je geweldige kookkunsten (je weet zelf ook wel dat je er niks van bakt), en vertelt hij je hoe slank je wel niet lijkt in die nieuwe jurk. Om maar niet te zwijgen van zijn ontwijkende gedrag als jij even serieus met hem wilt praten. Ach ja, mannen... Ze hebben uiteindelijk (misschien) het beste met ons voor!

Welke uitspraak van jouw vriend geloof je blindelings?