Huh? Champagne drink je dus niet uit een flute

Eten door Mariëlle

Feestelijk moment? Zet de champagne flutes maar vast klaar... of toch niet? Tastingtable.com beweert nu dat, als je een champagne-liefhebber in hart en nieren bent, je champagne beter uit een ander glas kunt drinken.

Eigenlijk is het jammer om champagne niet uit flutes te drinken. Want de helft van het feestje is toch wel het glas waaruit je de bubbels drinkt. De andere helft is vaak de reden waarom je de bubbels weg tikt. Mocht je het daarmee eens zijn, blijf dan lekker uit een flute drinken. Mocht je een van de weinigen zijn die champagne puur voor de smaak drinkt, dan kun je beter een tulpvormig glas verkiezen. In een champagneglas kun je je neus namelijk niet drukken en heeft de vloeistof zelf niet de ruimte om te ademen (wat champagne blijkbaar ook goed doet) waardoor een deel van de smaak al verloren gaat. Bij een tulpvormig glas kun je ruiken terwijl je drinkt. Nog een voordeel: er past meer in. Dat is pas een goede reden.

Je hoeft je bij het volgende feestelijke moment dus niet te excuseren omdat je geen zin had om geld uit te geven aan glazen die je toch maar een paar keer per jaar gebruikt. Vanaf nu kun je de genoemde expertise prima in de strijd gooien. Champagne drinken uit een wijnglas was namelijk precies jouw bedoeling.

Bron, bron, bron