Waarom cola beter smaakt uit een glazen flesje

Eten door Annelot

Drink je liever cola uit een blikje, plastic- of glazen flesje? Iedereen heeft wel een voorkeur, maar er is nu wetenschappelijk bewijs over welke verpakking de smaak van cola het beste laat uitkomen.

Amerikaanse wetenschappers van het consultingbedrijf Science by Design hebben ontdekt dat cola uit een glas beter smaakt dan uit een blikje of plastic flesje. Dat komt omdat glas het minst aan de smaak van cola veranderd. Een aluminium blikje heeft een polymeren laagje aan de binnenkant dat een chemische reactie met de cola tegen zou moeten gaan, maar dit zorgt er juist voor dat de smaak verandert. Cola in een plastic flesje smaakt ook minder. Het plastic flesje heeft ook een laagje aan de binnenkant waardoor er geen chemische reactie ontstaan, maar toch kan er een beetje plastic in de smaak van de cola komen. En dat zorgt dus voor een raar nasmaakje. Ook het steeds weer open en dichtdraaien van de dop op een flesje zorgt ervoor dat de smaak verandert.

Voor een maximale smaaksensatie drink je je cola voortaan dus uit een glazen flesje. Denk je dat jij het verschil proeft? Cheers!

Bron, bron, bron