Leuke ideeën voor een knalfuif

Vrije tijd door Kimberly
Tante Bettina is weer een jaartje ouder en met lood in je schoenen ga je naar haar feestje. Want, wéér moet je in die degelijke kring zitten. Never ever no way dat jij ooit zo’n tam feest gaat geven. De leukste ideeën vind je hier! 
 
Uitnodiging
Een feest begint natuurlijk met de uitnodiging, en een goed begin is het halve werk. Ga daarom op zoek naar een originele manier om jouw gasten uit te nodigen en doe wat inspiratie op met de volgende voorbeelden. 

Ballonnen zijn niet alleen leuk voor op een feestje, maar ook leuk (en origineel!) voor op de uitnodiging. Bestel een aantal ballonnen met je eigen tekst erop en bindt hem onopgeblazen vast aan de kaart. Voor de (ongeduldige) budgetista's onder ons: schrijf, met een permanente stift, de gewenste tekst op de ballonnen. Scheelt in de portemonnee maar ook in wachttijd.
 


Staat er een zomers feest op de planning? Maak dan een uitnodiging in de vorm van een ijsje (op een stokje). Pas de vorm van de uitnodiging aan op het thema van je fuif. 

Een laatste optie is om feesttoeters te gebruiken met een klein, schattig briefje erin. Toeeet, en de boodschap komt tevoorschijn. Noteer alleen de 5 W's om de uitnodiging spannend te maken. Kortom: wees een crea bea, en ga aan de slag voor een leuke uitnodiging want zoals gezegd: een goed begin is het halve werk! 


Hippe taart
En dan... de taart! In plaats van een slagroomtaart… kun je slagroomshotjes maken! Maak een shotje met de gewenste ingrediënten en sluit af met een toefje slagroom met discodip. Kun je de verleiding niet weerstaan en wil je tóch met die overheerlijke doch calorierijke lekkernij aan komen zetten? Denk dan aan het volgende: Less is nót more en hoe meer kleuren, hoe meer vreugd. 
 
 
Proost
Bij een lekker stuk taart hoort natuurlijk ook een appetijtelijk drankje. Laat die witte wijn en ranja een keer staan, en kies voor een verrassende variant. Signeer bijvoorbeeld de namen van je gasten op elk glas. Het is leuk, persoonlijk én scheelt in de afwas. Experimenteren met fruit of ijs is ook een succes. Vooral als het drankje bubbels bevat. Daarnaast doen mini's het ook altijd goed. Mini's? Jup, mini's! Op de foto hieronder zie je mini champagnes in kleine glaasjes. Hoe cute! Als laatste is deco voor ín je drankje ook een essentieel onderdeel. Artistieke rietjes, glitterende sliertjes, steeltjes met ponponnetjes eraan, noem het maar op! Als aller- allerlaatste: vergeet het suikerrandje niet. Naast suiker kun je hiervoor ook bijvoorbeeld discodip of kokos gebruiken. 
 

Di-, Da-, Deco 
Ballonnen: je kunt ze dus gebruiken voor je uitnodiging, maar ze zijn ook zeker een leuke toevoeging voor je feestje! Met een beetje fantasie en wat simpele benodigdheden, knutsel je al snel een paar prachtplaatjes in elkaar. Gebruik bijvoorbeeld pon ponnetjes, confetti en leuke stofjes om de ballonnen op te leuken. Het enige wat je daarnaast nog nodig hebt, is een beetje lijm en/of stukjes lint. Plakken, dippen, knopen maar! 
 

Voor verdere versierseltjes geldt: pailletjes, glittertjes, steentjes en printjes à la Royke Donders. Wees creatief, en bedenk voor de kleinste dingetjes, zoals een servetring, de creatiefste dingen! 


Geef jij binnenkort een knalfuif? Heb jij nog leuke ideeën om te delen? 
Beeld: Pinterest