HUH: van tequila val je af

Eten door Mariëlle

Ben jij je weekendkater nog aan het verwerken, omdat je nét (lees: veel) te vaak dat shotje tequila naar binnen moest gieten? En heb je de zin 'Ik. Drink. Nooit. Meer. Tequila.' Inmiddels al 102 keer herhaald? Kap daar dan maar snel mee, want onderzoek heeft uitgewezen dat tequila een positiever effect op je heeft dan je zou verwachten. Dus: you go girl, ga zo door! Van tequila val je namelijk af. Je valt niet alleen van je fiets af, maar je valt ook in gewicht af. Nieuw goede voornemen: elk weekend aan de tequila-fles lebberen.

In 2014 is er een onderzoek uitgevoerd door American Chemical Society (ACS) naar de natuurlijke suikers uit de agave, de plant die gebruikt wordt om tequila uit te maken. Het agavesuiker in tequila zou de bloedsuikerspiegel verlagen bij mensen met diabetes type 2 en daarmee mensen die te zwaar zijn helpen om af te vallen.

Maar voordat je je lippen tuit en er een fles tequila in drukt raden we wel aan dit ‘nieuwe medicijn’ te overleggen met je behandelend arts, in plaats van zelf voor doktertje te spelen.

De onderzoekers hebben geconcludeerd dat de agave in tequila ervoor zorgt dat de productie van insuline wordt gestimuleerd wat weer langer voor een vol gevoel zorgt.

Dit geldt overigens niet voor andere zoetstoffen, want agave heeft een andere structuur. Andere zoetstoffen laten de bloedsuikerspiegel juist omhoog schieten. Zelfs agavesiroop of agavenectar zijn niet vergelijkbaar.

Dan zit er dus maar één ding op: tequilla! Waar is dat feestje?

Bron, bron, bron, bron