8 Dingen die je niet over Nutella wist

Eten door Renée

Handjes omhoog als je Nutella bij je ontbijt, lunch en avondeten. Dit magische bruine goedje maakt je dag gewoon compleet. Sterker nog, voel je je rot? Steek dan een lepel in een pot Nutella (het liefst een nieuwe pot) en eet zo je Nutella. Dan voel je je gegarandeerd beter. En ohhh, is er een fijner gevoel dan het gouden cellofaan van een ongeopende pot Nutella halen? Of überhaupt het geluid dat je hoort als je een nieuwe Nutella pot opendraait? Wacht maar tot je de volgende zaken leest, want met deze feiten is je Nutella bestaan pas écht compleet.


1. Er komt een Nutella festival

Vrouwen.nl schreef er hier al over, maar Oh My God: er komt een Nutella festival. Te gek. Helaas is het in Australië, maar daardoor heb je nog een reden om toch echt eens down under te gaan.

2. Nutella is zo veelzijdig
Je hoeft niet alleen je boterham te besmeren met Nutella, je kunt het zelfs op je pizza doen. Wie dat heeft bedacht is echt geniaal.


3. Veel mensen spreken Nutella verkeerd uit

Jij zegt waarschijnlijk Nu-tel-la. Volgens Nutella zelf spreek je het uit als New-tell-uh. Daar moeten we even aan wennen...

4. Nutella was eerst voor intelligente huisvrouwen
Helemaal terug in 1950 richtte de marketingafdeling van Nutella zich op intelligente huisvrouwen, omdat het een handig product was om snel de hele familie te eten te geven.


5. Kinderen lieten bij de bakker hun brood besmeren met Nutella

Toentertijd namen kinderen ook een boterham mee naar de bakker om het te laten besmeren met Nutella voor een lira of 5.

6. Nutella behoort tot een mega emperium
Het bedrijf waar Nutella onder valt is zo'n 20 miljard euro waard, niet verkeerd.


7. In elke pot zitten 97 hazelnoten

In een pot van 750 gram zitten bijna 100 hazelnoten. Nog een feitje: Ferrero (het bedrijf achter Nutella) is verantwoordelijk voor de koop van 25% van alle hazelnoten per jaar. Niet zo gek als er zoveel hazelnoten in een pot gaan.

8. Wereld Nutella Dag is een ding
5 februari is het zover!

Bron, bron, bron, bron en bron