Een kijkje in de keuken van McDonald's + Win!

Eten door Redactie Ze.nl
Als McDonald's-fans in hart en nieren zouden we daar heel graag een kijkje in de keuken nemen. Want wát is hun geheim. Binnenkort is het zo ver: we kijken in de keuken, lunchen er met een voedingsdeskundige en jij kunt erbij zijn!

‘Mijn vader werkt bij McDonald's!’ Yes please, dat wilden we als kind. Maar gezien onze vaders daar niet helemaal aan meewerkten werd het ‘later wil ik bij McDonald's werken’. Ook dat doel viel in duigen. Nog steeds zouden we dolgraag een kijkje in de keuken van de McDonald's nemen. Letterlijk. En die kinderdroom komt uit: binnenkort staat het team van Ze.nl in de keuken van de McDonald's, mogen we de crew het hemd van het lijf vragen en jij kunt daar bij zijn.


Op onderzoek uit is het doel. We denken dat er nog heel veel te ontdekken valt. Wat weten we nou eigenlijk allemaal van McDonalds? Dat ze lekker eten hebben ja, maar waar komt het vandaan? Waar wordt het geproduceerd? Wie verwerkt het? We willen het weten. En we gaan er op 26 januari achter komen. Verder gaan we lunchen (ja lunchen bij McDonald's! Zal niet de eerste keer zijn… veel te eerlijk, veel te heerlijk) mèt een voedingsdeskundige aan wie we (en jullie) alles kunnen vragen wat we willen weten. Wist je bijvoorbeeld dat het grootste gedeelte van de salades van McDonald's uit Nederland komt? En dat het in een bedrijf in Limburg wordt verwerkt? We hadden echt geen idee. Wil je meer weten? Kijk dan op Meerweten.mcdonalds.nl.

Wie, waar, wanneer?

Op 26 januari zullen we afreizen naar het McDonald's restaurant in Berkhout. Een aantal redactriZes van Ze.nl zal aanwezig zijn en we mogen twee lezeressen meenemen die allebei weer een vriendin mee mogen nemen. Dus als jij één van de twee bent die wint mag je iemand meenemen.

Zo zorg je ervoor dat je bij ons aan de lunchtafel belandt:

Mail de drie antwoorden van de onderstaande vragen naar vera@ze.nl. Als je goed hebt opgelet: er staat een tip in dit artikel waar je de antwoorden kunt vinden.

1. Wat zit er onder andere in de mayonaise van de McDonalds?

A. vrije-uitloopeieren, water, plantaardige olie en azijn
B. melk, zout en kruiden
C. water, azijn en tomaat
 
2. Hoeveel calorieën zitten er in een Hamburger?
A. 215
B. 255
C. 525

3. Uit welk(e) land(en) komen de aardappels voor de Franse Frietjes van McDonald’s Nederland?

A. Frankrijk
B. Amerika en Canada
C. Nederland, België, Duitsland en Frankrijk

Succes!