Dit is the place to be als je naar een concert in de Ziggo Dome gaat

Reizen door Vrouwen redactie

Of je nu iedere maand of hooguit één keer per jaar naar een concert gaat, of je nu een Amsterdammer bent of uit Schubbekutterveen komt, we kampen allemaal met hetzelfde probleem als we een bezoek brengen aan de Ziggo Dome in Amsterdam. Wat zeggen we? Problemen bedoelen we! Want: hallo Amsterdam Bijlmer Arena (dit is al een probleem op zich) en hallo: waar ga je eten voor het concert? Echt niet bij de Burger King, daar voel jij je als Amsterdammer te goed voor en als inwoner van Schubbekutterveen ben je nou juist even op zoek naar een echte avond uit. BK is niet het antwoord.

En hallo: waar ga je na het concert naartoe om gezellig na te praten over het te gekke muziekspektakel waar je zojuist getuige van was? En wáár drink je op een hippe plek (nadruk op hip) nog een cocktail, zodat je verdoofd bent als je de wandeltocht terug naar het engste station van Amsterdam moet maken? Of beter nog: waar slaap je als je geen zin hebt om terug te gaan naar Schubbekutterveen? Wij hebben natuurlijk het antwoord voor je.

En dat is: Jaz in the City, de nieuwe buurman - of moeten we buurvrouw zeggen?- van de Ziggo Dome. Een knetterhip hotel en restaurant, pal naast de Ziggo Dome. En dit is de place to be in het Bijlmer-Arena-gebied, hebben wij ervaren.

Zowel voor het eten (lekkerste caesar salade ooit!) als voor de lekkerste chocolademousse met browniestukjes als voor het drinken (hallo cocktailkaart met alle cocktails waar je van droomt), als voor het personeel (die na 12 uur ’s avonds opeens gaan jammen en een akoestische gitaarsessie inzetten), áls voor een heerlijke nachtrust (hallo kingsize bed) moet je hier naartoe.

Je leest het: wij zijn fan. Hoofdredacteur Leonie heeft één nachtje mogen genieten van al het moois van Jaz in the City. Haar avond begon met cocktails, daarna een lekker diner in het restaurant, daarna een concert in de Ziggo Dome, toen terug naar de hotelbar voor cocktails en akoestische muziek van een knappe ober en als afsluiter (het was inmiddels 3 uur ’s nachts) een verrukkelijke nacht (geen details)(grapje) in de suite van het hotel. Man, wat een aanrader.

Jaz in the City is een aanwinst voor het Bijlmer-Arena-gebied. Écht een coole plek voor een drankje of hapje voor of na een concert in de Ziggo Dome. Wat denk je ervan?

Check voor meer info www.jaz-hotel.com.