De 10 merkwaardigste hotels ter wereld

Reizen door Laura_S
Van vliegtuigkamers tot onderwaterkamers het bestaat allemaal! Misschien leuk voor een romantisch weekendje weg? Deze hotels hebben wel een hele bijzondere inrichting, dit zijn de leukste op een rij!

Jumbo Stay, Stockholm Arlanda

Voor echte vliegtuigliefhebbers is dit een paradijs. Het Jumbo Stay hotel is een omgebouwde Boeing 747 Jumbojet en staat op het Stockholm Arlanda Vliegveld, het grootste vliegveld van Zweden. Elke dag stijgen en landen daar ongeveer 300 vliegtuigen. Je kunt dus de hele dag naar opstijgende vliegtuigen kijken, vanuit je kamer in een vliegtuig. De boeing is helemaal in jaren ?50 stijl ingericht. Airplaneporn voor de vliegtuigspotters onder ons dus!


Havenkraan, Harlingen

Ook in Nederland staat een bijzonder hotel, namelijk in het Friese Harlingen. Je overnacht daar in een havenkraan. De blauw-witte havenkraan was al een verschijning in het stadje, maar is nu helemaal beroemd sinds het een hotelkamer is. De tweepersoons cabine hangt op 19 meter hoogte en heeft een luxe inrichting met onder andere een stortbad, audiovisuele elektronica, minibar en een dakterras. Met de stuurknuppel kun je de kraan 360 graden draaien en dus zelf het uitzicht bepalen.Dog Bark Park Inn, Cottonwood (Idaho)

Als je van honden houdt moet je zeker eens bij deze bed & breakfast gaan logeren. Je krijgt er namelijk een kamer in de vorm van een hond. De Beagle is een bekende bezienswaardigheid in Idaho. Het heeft twee slaapkamers, een badkamer en een klein keukentje. Bij de B&B ligt ook nog een winkeltje waar je hondenbeelden kunt kopen die zijn gevormd met een kettingzaag.


Hotel de Glace, Quebec City (Canada)

Dit hotel is niet echt weggelegd voor koukleumers. Dit ijshotel wordt elk jaar in januari gebouwd en blijft staan tot maart. Je slaapt op één van de 85 ijsbedden. Gelukkig hebben ze er voor de warmte wel een laag matrassen en warme dierenvachten opgelegd zodat je niet bevriest. De badkamer is gelukkig wel verwarmd. In het hotel vind je verder een kunstgallerij, bioscoop, bar en een glijbaan. Ook kun je er trouwen, want er is een heuse ijskapel!


Palacio de Sal, Uyuni (Bolivia)

Op de rand van de Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld, staat in de middle of nowhere het Palacio de Sal. Dit hotel is bijna volledig gemaakt van samengeperst zout. Vloeren van zout, dakpannen van zout, je kunt het zo gek niet bedenken. Luxe faciliteiten zoals een sauna, zwembad en golfbaan zijn enkele van de dingen die je in het zoutpaleis aan zult treffen. Helaas voor de zoutliefhebbers onder ons is het verboden om aan de muur te likken? Ze willen het hotel wel heel houden namelijk!Magic Mountain Hotel, Panguipulli (Chili)

Het Magic Mountain Hotel ligt midden in het regenwoud en is gebouwd in een puntige vorm. Uit de top van het hotel komt een waterval. Het hotel is te bereiken via een loopbrug en is van top tot teen begroeid met waterplanten. Van binnen is het heel luxe, het heeft comfortabele bedden, een lounge en zelfs een vleugelpiano. De omgeving is ook niet verkeerd, het ligt namelijk in het Huilo-Huilo Biological Reserve, een 600 km² groot natuurpark in het zuiden van Chili.La Balades de Gnomes, Heyd (België)

Ook onze zuiderburen kunnen er wat van. In het Waalse Heyd vind je het La Balades de Gnomes hotel. Elk van de tien kamers heeft een uniek thema. 'Het eiland van Macquarie' ziet eruit als een zeilschip en de 'De sterren van de woestijn' kamer lijkt zo weggelopen uit Duizend-en-een-nacht. De meest opmerkelijke kamer is echter die in de vorm van het Paard van Troje.Jules? Undersea Lodge, Key Largo

Dit hotel ligt op maar liefst 9 meter diepte bij de kust van Florida.  Het onderwaterhotel heeft twee slaapkamers en een bad. Je kunt het met een korte scuba trip bereiken en eenmaal onder water kun je genieten van het uitzicht. Je kunt zelfs pizza bestellen bij het nabije Tower of Pizza. Of 'ie droog blijft is een ander verhaal!Exploranter Overland Hotel, Patagonië (Argentinië)

Wat alle hotels tot nu toe gemeen hebben is dat ze allemaal op hun plek blijven staan. Met het Exploranter Overland Hotel is dit niet het geval. Deze superbus rijdt namelijk heel Patagonië rond. Je kunt kiezen voor reizen van een week tot 22 dagen, waarin je de woeste natuur van het Argentijnse zuiden te zien krijgt. De kwaliteitskeuken, warme douches, leren stoelen en 28 zachte bedden zorgen dat je in luxe van de natuur geniet.Propeller Island City Lodge, Berlijn

Dit hotel is een kunstwerk op zich. Het is evenveel een kunstwerk als een hotel. De dertig kamers hebben allemaal een eigen gekke inrichting. Zo is er een kamer waarin je in een grafkist slaapt, een kamer waar je slaapt in leeuwenkooien, of eentje met een schommelend bed. De raarste kamer is wel die op z'n kop lijkt te staan. Al het meubilair (behalve het bed natuurlijk) is aan het plafond genageld, waardoor je boven en onder moeilijk uit elkaar haalt.


Poseidon Undersea Resort, Fiji

Dit vijfsterren hotel op de bodem van de zee is echt een aanrader. Twaalf meter onder water zul je via enorme panorama ramen genieten van de heldere zee en het tropische onderwaterleven. Voor de $15.000 die je per week per persoon gaat betalen om hier te mogen verblijven krijg je behalve een grote slaapkamer ook een toegang tot het luxe restaurant, bar, bibliotheek en trouwkapel, allen onderwater.In welk hotel zou jij wel een nachtje willen doorbrengen?