Zo ontsnap je even aan de herfst

Gezicht door Vrouwen redactie

De herfst is ingetreden. Het is buiten koud en nat en opeens is het weer vroeg donker en laat licht. Leuk hoor, zo’n verandering van seizoen, maar eventjes rustig erin komen is er voor de meeste mensen niet bij. Je moet gewoon nog iedere ochtend even vroeg uit bed, alleen is het nu opeens dónker. Wie verzint het?!



Toen we op de Vrouwen.nl-redactie de uitnodiging kregen om eens een bezoek te brengen aan de nieuwe spa Omega Spa & Wellness in de buurt van Utrecht, hoefden we dus ook niet twee keer na te denken. Een spa is precies hetgeen waar we nu behoefte aan hebben. Warmte & rust.

Waarschijnlijk is een spabezoek niet het eerste waar je aan denkt als je een leuke activiteit in de herfst(vakantie) zoekt. Tóch zijn herfst & wellness een fantastische combinatie, zo ondervond hoofdredacteur Leonie.

Goed om van te voren te weten: Omega Spa & Wellness heeft een apart gedeelte voor bikini-gasten en nudisten. Je kunt er dus iedere dag genieten van al het goeds van een spa, zonder in je nakie rond te lopen. Dat gingen wij eens even uitproberen. In bikini.



Om 11 uur kwamen we aan bij het grote wellnesscomplex tussen Utrecht en Amersfoort. We kleedden ons om in de gezamenlijke kleedruimte voor dames en doken meteen de Finse sauna in. Hoe lekker is het om in een ruimte van 80C te liggen, terwijl de regendruppels buiten tegen de ramen kletteren? Heel lekker, geloof ons.



Toch is het ook helemaal geen straf om even naar buiten te gaan en te poedelen in de verschillende baden. Ondanks de regen.

Omega Spa & Wellness ligt heel mooi in de bossen. Juist in de herfst geniet je hier van een prachtig uitzicht; vanuit een verwarmd bubbelbad, waar regendruppels je hoofd koel houden, kijk je uit op prachtige boomtoppen in rood, orange en groene tinten. Wat een genot!

Na wat gebadderd te hebben, werd het tijd voor een lunch. In zowel het naakte als het geklede gedeelte van Omega Spa & Wellness zijn restaurants te vinden. De lunchkaart is prima. Vrij standaard, met kroketten op brood en uitsmijters, maar je kunt er ook gezonde smoothies, salades of appeltaart uit een bierpul (ja echt!) krijgen.

Met onze magen gevuld werd het tijd om uit te buiken in het Turks stoombad. Een groot voordeel (nu nog) aan Omega Spa & Wellness vonden wij dat het er helemaal niet druk is (op donderdag); je kunt echt in alle rust genieten van de verschillende faciliteiten. En dat hebben we gedaan!




’s Middags woonden we nog een opgieting bij, vielen we in slaap in de infrarood sauna én ondergingen we een massage. Uiteraard kun je ook voor verschillende behandelingen terecht in het complex. Van pedicure en manicure, tot yoga, floaten in een bad van extreem zout water en verschillende massages.

Na een dagje vertoeven in deze heerlijke spa zijn wij weer helemaal zen. Laat de winter maar komen, wij zijn er klaar voor.