Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

De beste tips bij verkoudheid

Herfst is begonnen. Dat betekent dan ook dat het weer tijd is voor intense snotterbuien, zakdoekjes, nog meer zakdoekjes en keelpijn. Het liefst willen we de hele dag op de bank liggen onder een dekentje met je medicijntjes en een kopje thee. Wij hebben de beste tips voor je die misschien nog niet kent, maar zeker moet uitproberen bij het hebben van een verkoudheid.1. Gemberthee
Een kopje met gemberthee doet wonderen! Dit wondergoedje helpt namelijk bij veel kwalen. Omdat de gember wordt vermengt met water komen er stofjes vrij die bij gedroogde gember minder goed vrijkomen. Zo verwarmt je lichaam, schoont het je spijsvertering op en wordt je zelfs minder misselijk. Fun fact: gember werkt bloed verdunnend, niet gebruiken dus in combinatie met andere pijnstillers!
Benodigdheden:
- Kop warm water
- Gember gesneden in kleine partjes

2. Thee met tijm, honing en citroen
Dit oudhollandse recept zit vol met goede stoffen voor je zieke lichaam. Tijm is een super middel uit moeder natuur. Tijm heeft schimmelwerende, antibacteriële en ontsmettende eigenschappen. Honing heeft een antibacteriële functie wat alle snotjes moet doen verdwijnen. Vergeet niet dat het ook je pijnlijke keel wat meer verzacht. Citroen heeft als kenmerk dat het werkt als antibiotica. Ook bevat deze bron van vitamine C antioxidanten die ervoor zorgen dat je gevoelens van stress, gevoel van ziekte etc. kunnen neutraliseren.
Benodigdheden:
- Kop warm water
- Honing (liefst rauw)
- Sap van een halve citroen
- Verse takjes tijm3. Emmer en een bak water
Nóg ouderwetser is het vullen van een emmer met water, halfvol. Je neemt een handdoek en doopt deze onder met water, wringt deze uit en hangt de handdoek voor een deel over de rand van de emmer. Zet de emmer een uur voor het slapengaan in de kamer, en je zult nergens last van hebben!
Benodigdheden:
- Emmer
- Water
- Handdoek

4. Een gesneden ui onder je bed
Van sommige tips begrijpen we niet hoe ze zo goed kunnen werken. Een gesneden witte ui onder je bed leggen voor je gaat slapen zorgt ervoor dat je neusholten weer open gaan de volgende dag. Ruikt misschien niet erg lekker, maar je bent toch al verkouden.
Benodigdheden:
- 1 Witte ui

5. Vicks op je voetjes
Het merk Vicks kennen we allemaal. Een potje met gel achtig wat je op je rug en borst kan smeren als je ziekjes bent. Maar bij verkoudheid moet je eens proberen een beetje Vicks onder je voeten te smeren om vervolgens een paar warme sokken erover aan te trekken. Je verkoudheid moet de volgende dag een stuk minder zijn!
Benodigdheden:
- Vicks
- SokkenBron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron