Vrouwen.nl in de keuken: Pizza met bonen erbij

Eten door Vrouwen redactie

Als je een foodblogger hoofdredacteur van een online magazine voor vrouwen maakt, dan kun je er op rekenen dat er zo nu en dan een recept online komt te staan. Vandaag is het moment! ??Vorige week lieten we je in een unboxingvideo al zien dat we op de vrouwen.nl-redactie een gigantisch pakket van HAK hadden ontvangen; boordevol bonen! Het is tijd om de boon terug op tafel te zetten en daarom ging Leonie aan de slag met een origineel bonenrecept.??

Bonen zijn peulvruchten en volgens voedingsdeskundigen zijn ze super goed voor je. Bonen zitten namelijk boordevol eiwitten, vezels en andere voedingsstoffen en vitaminen. Bovendien zijn bonen makkelijk te combineren in verschillende maaltijden: salades, soepen, je kunt er burgers van maken en je kunt ze zélfs op je pizza doen.Wat denk je van een pizza con carne? Je leest het goed: een pizza gecombineerd met chili con carne. Gemakkelijk zelf klaar te maken, want als Leonie het kan, kan iedereen het.?

Nodig voor 1 pizza (2 personen):
1 pot HAK Bonenmix (kidney, bruine & witte bonen)
100 gr mager rundergehakt
1 gele paprika
1 theelepel gemalen komijnzaad
1/2-1 theelepel chilipoeder (1 theelepel al je van scherp houdt, 1/2 als je liever rustig aan doet)
1/2 ui
1 teen knoflook
een beetje geraspte kaas
1 pizzabodem en pizzasaus (verkrijgbaar in het koelvak bij verschillende supermarkten)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor tot 200C. Snipper een uitje en pers de teen knoflook uit. Bak ze glazig in olijfolie. Voeg het rundergehakt toe en bak totdat het gaar is. Voeg chilipoeder en gemalen komijnzaad toe en laat het nog heel even bakken. Rol de pizzabodem uit en bedek met pizzasaus. Verdeel het gehakt over de pizza. Laat de HAK Bonenmix uitlekken en verdeel de bonen over de pizza. Snijd een gele paprika in reepjes en verdeel over de pizza. Top af met wat geraspte kaas. Zet de pizza 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!- dit is een advertorial -