12 fabels en feiten over het vrouwelijk orgasme

Intiem door Mariëlle

De hele buurt bij elkaar schreeuwen van genot zonder er bewust van te zijn, dát is pas een orgasme. Dat staaltje vuurwerk dat een man (of vrouw, of jijzelf) voor elkaar kan boksen is iets heel bijzonders en heel waardevols. Je wordt er zen van, het stimuleert jouw humeur op de juiste manier en het brengt je dichter bij je partner indien van toepassing. Dat zijn de feiten. Toch wordt er ook maar wat raak gekletst over dit heerlijke fenomeen. Dit zijn de feiten en fabels over het vrouwelijk orgasme.


1. Er bestaat geen G-spot. Shocking: de G-spot is een mythe. Dat verklaarde een onderzoek van Italian Centre of Sexology en University of Florence.

2. Er is wel een C-spot en die noemen we clitoris. Deze is altijd verantwoordelijk voor het orgasme. Wanneer het orgasme op een andere manier wordt opgewekt, wordt toch het clitoris aangewezen als eindverantwoordelijke. Dat kan indirect zijn.

3. Hoe vaak of snel een vrouw een orgasme heeft, heeft te maken met de grootte en de locatie van het clitoris.

4. Bij de meeste vrouwen duurt het ongeveer 20 minuten tot ze hun hoogtepunt bereiken. Is het binnen 5 minuten? Dan waren ze misschien al 15 minuten opgewonden, want dat telt ook mee.

5. 70% van de vrouwen faket het orgasme! Dat kunnen wij dan weer, haha! Sorry mannen.

6. Lesbische vrouwen hebben vaker een orgasme.

7. 10% van de vrouwen squirt. Dat is dat je spuit als je klaarkomt, net als een man. Lekker one of the guys zullen we maar zeggen.

8. Orgasmes verlichten de pijn. Of eigenlijk: ze verleggen de concentratie. Als je hoofdpijn hebt lijkt het tijdens je orgasme even weg te trekken.

9. Vrouwen schijnen nog meer te genieten als ze denken aan het hebben van een orgasme dan daadwerkelijk een orgasme te hebben.

10. Het clitoris en de penis zijn gemaakt van hetzelfde spul.

11. De clitoris is twee keer zo gevoelig als de penis. Lucky us.

12. Hoe ouder je wordt, hoe beter het orgasme wordt. Dat belooft nog wat.


Bron, bron, bron, bron, bron