McDonald's komt met glutenvrije hamburgers

Eten door Vrouwen redactie

Je wordt ermee doodgegooid: glutenvrije diëten, organische producten, biologische groenten, superfoods. Het chiazaad, de Goji bessen en de avocado’s vliegen je om de oren.

Allemaal leuk en aardig. Maar dit zagen wij toch niet helemaal aankomen… Een paar dagen geleden kondigde McDonald’s aan dat ze met glutenvrije burgers komt! Oh my God. Gaat de fastfoodketen écht met de gezondheidshype mee? Of is het juist een goede ontwikkeling voor de echte coeliakie patiënten? Anyway: voor de liefhebbers is de speciale burger vanaf afgelopen maandag te verkrijgen in ruim vijftig McDonald’s restaurants in Nederland.

Maar daar blijft het niet bij. Natuurlijk moet ook het broodje glutenvrij zijn. Daarom bestaat het bolletje uit rijst, maïs en tapioca.

En (tromgeroffel)… je kunt de Cheeseburger en Quarter Pounder ook glutenvrij krijgen! Of het dan meteen belachelijk dure burgers zijn geworden? Nee, McDonald’s wil dat iedereen bij hen kan eten en biedt daarom deze speciale burgers voor dezelfde prijs aan.

Is dat goed nieuws of is dat goed nieuws? Mocht je benieuwd zijn naar wat kritische blogger Jelmer de Boer ervan vindt, dan kun je dat hier lezen.

Bron, bron, bron, bron en bron