Dé test: smaakt vegetarisch eten zoals 'echt' eten?

Eten door Renée

Er zijn genoeg mensen in Nederland die vegetarisch (of veganistisch) eten, maar de grote vraag is of vegetarisch/vegan (vervangend) eten precies hetzelfde smaakt als 'echt' eten. Een vrouw uit Engeland probeert het uit!

Anucyia Victor, de vrouw in kwestie, probeert het uit. Ze is een zelfbenoemd carnivoor en ze vraagt zich af of vegetarisch eten net zo lekker smaakt. Zo zijn er vegetarische burgers en soja worsten. Maar dat niet alleen, er is inmiddels ook zuivelvrij ijs en snoep zonder gelatine te verkrijgen. Anucyia proefde het geblinddoekt en het resultaat is verrassend.

Wat betreft rundvlees en worst gaf Anucyia toch de voorkeur aan the real deal, maar voor een vegan kipburger staat ze zeker open. Ze merkte amper verschil tussen het echte vlees en het vegetarische en vegan vlees. Sterker nog, het is veel lekkerder. Verrassend genoeg smaakt snoep zonder gelatine volgens haar een stuk beter dan de Haribo variant en wat chocolade betreft gaat ze liever veganistisch. Ook in de ijs-categorie is dit een winnaar.

Conclusie: wat worst en rundvlees betreft is het 'echte' vlees smaakvoller, maar voor de rest is de vegetarische of veganistische optie hartstikke lekker of zelfs lekkerder.

Bron, bron, bron, bron