Dit doet consequent 3 liter water drinken per dag met je gezicht

Gezicht door Mariëlle

Botox lijkt ineens een taboe te worden en anti-wallencrème is al helemaal overbodig. Er is namelijk een wondermiddeltje dat de boel ineens oppept, het is ook nog eens zo goed als gratis, het komt gewoon naar je toe zodra je de kraan opendraait, en het heet: water. Wanneer je drie liter water per dag drinkt zou je gezicht een ware metamorfose ondergaan. Dat laat Sarah Smith zien met foto's.

Sarah Smith was gewend om maar een liter water per dag te drinken. Ze kampte met klachten als hoofdpijn en een slechte spijsvertering. Een neuroloog vertelde haar dat ze veel te weinig dronk en adviseerde haar om 3 liter vocht per dag te drinken om haar lichaam optimaal te laten functioneren. De 42-jarige besloot het experiment aan te gaan. Op de dag dat ze van start ging werd dit vastgelegd door fotograaf Warren Smith en na een maand lang genieten van een dagelijkse dosis water kiekte Warren haar gezicht nog een keer. Er is een duidelijke verandering te zien. De donkere kringen onder haar ogen zijn vervaagd en lichter geworden en haar rimpels zijn een heel stuk minder geworden. Niet alleen haar uiterlijk ziet er jonger uit, ze voelt zich ook een stuk jonger doordat ze veel fitter is.

Het schijnt dat heel veel mensen veel te weinig drinken. Veel mensen halen de bekende twee liter niet eens. Als we Sarah mogen geloven moeten we de lat dus nog een stukje hoger leggen en drie liter water per dag achterover tikken. Niet veel meer, want er bestaat ook zoiets als een watervergiftiging die je kunt oplopen als je teveel water drinkt.

Het lijkt een hele opgave om zoveel te drinken, maar als je elke keer dat je normaal één slok water zou drinken, drie slokken naar binnen giet ben je al een heel eind. Eigenlijk moet je er gewoon voor zorgen dat je geen dorst krijgt. Dorst is namelijk al een vorm van uitdroging, je lichaam schreeuwt dan dat het uitdrogingsproces ingezet wordt en dat moet je zien te voorkomen. Dat "uitdrogen" is namelijk ontzettend vermoeiend voor je lichaam en dat zie je weer terug in wallen en rimpels.

Succes.

Sarah aan het begin van de maand waarin ze drie liter water per dag dronk links en het resultaat hiervan aan het eind van haar uitdaging rechts op de foto.


Bron , bron, bron, bron