Krullen en gezonde voeding

Gezicht door Vrouwen redactie

Het is weer tijd voor de maandelijkse blog van onze Whitney! Vorige keer vertelde ze over haar knot, deze maand heeft ze het over de invloed van voeding op je haar.

Je haar weerspiegelt je gezondheid

Krullen zijn lastig te verzorgen, maar naarmate je je haar beter leert kennen wordt het steeds makkelijker. Het is niet zo dat je met alleen de juiste haar producten je prachtige krullen krijgt, er is méér voor nodig. Daarom heb ik besloten mijn ervaringen te delen over het belang van een gezonde levenswijze.

Een gezonde levenswijze verlaagt niet alleen de kans op verschillende ziektes, het zorgt ervoor dat je fit bent en straalt. In het leven maken we van alles mee; emotionele tegenslagen, een ongeluk of misschien ook een chronische ziekte. We kunnen de kwaliteit van ons leven verbeteren door ervoor te zorgen dat we gebalanceerd eten. Hieronder een paar tips om je krullen/lokken levendiger te maken met de juiste voedingspatroon.

1. Two pieces of fruit a day keeps the doctor away!

Volgens de voedingswijzer moeten we per dag twee stuks fruit eten en twee ons groenten. Wanneer je gezonder begint te eten, merk je al gauw verandering. Je krullen worden levendiger, je bent minder snel moe en je hebt een beter humeur. In Amerika was mijn haar flink beschadigd door het kraanwater daar (dat bevat veel chloor), maar bij thuis komst begon ik veel meer fruit en groenten te eten. En raad eens? Mijn haren zijn flink hersteld.

(Links is vlak na Amerika, rechts is anderhalve maand na Amerika)

De uitdaging is echter om gezond te blijven eten, wanneer je levenswijze nogal hectisch is. Een fulltime baan, stress vanwege je opleiding of een periode van veel veranderingen? Zo blijf je toch gezond.


2. Neem je lunch en ontbijt mee naar je werk.

Iedere dag lunch kopen op werk is niet bepaald efficient voor je portemonnee en als je het eten op je werk zelf koopt geef je ook je salaris terug aan het bedrijf. Ga lekker met je vriendinnen, vriendje of familielid boodschappen doen in het weekend en koop voldoende fruit en groente in om naar je werk mee te nemen.

Iedere ochtend stop ik twee stuks fruit, een flesje water en een pak melk/Goedemorgen in mijn tas. Mijn werk zet zelf ook iedere ochtend vers fruit klaar, maar dat gaat natuurlijk snel op. Better to be safe, than sorry! Soms koop ik tijdens lunch een gezonde maaltijdsalade (bestaande uit verse groenten) en soms neem ik zelf een fruitsalade of groenten mee.

3. Eet ongezouten noten.

Snack je veel snoep of chips? Merk je dat je kort na het eten van snacks honger krijgt? Dit komt doordat snacks voor een piek zorgen van het suikergehalte in je bloed. Dit daalt heel erg snel en je lichaam krijgt signalen dat je weer nieuwe suiker nodig hebt. Een arts raadde mij aan om snacks te vervangen met groenten, fruit of noten. Deze zorgen ervoor dat je geen pieken krijgt in je suikergehalte, maar ze zorgen er juist voor dat het hongergevoel lang weg blijft.

Teveel van iets is nooit goed, dus eet met mate.


4. Drink 2 liter water op een dag.

Het hangt natuurlijk van de omstandigheden af hoeveel water je op een dag moet drinken. Sport je? Dan moet je natuurlijk wat meer water drinken om gehydrateerd te blijven. Het punt is dat water drinken een middel is om ervoor te zorgen dat je haar niet uitdroogt of pluist.

5. Gelukkig zijn met je spiegelbeeld is het allergezondst!

Ikzelf vind het onzin dat mensen een etiket plakken op het gewicht of de lichaamsbouw van een ander. Dun zijn of een maatje meer hebben betekent niet dat iemand meteen gezond of ongezond is. Mensen met beide lichaamsfiguren kunnen bijvoorbeeld alsnog last hebben van diabetes. Zolang je hart gezond klopt en je je vitamines binnen krijgt, maakt het niet uit hoe jij eruit ziet. Zorg daarom dat jij gelukkig bent met jezelf, want hoe je ook bent; je bent uniek.