Do's en don'ts: weg met die wallen!

Gezicht door Marleen_S
De grootste wallen vind je niet in de rosse buurt in Amsterdam, maar onder jouw ogen. Ja, je hebt hele mooie blauwe ogen, maar dan hebben we het niet over je iris. Geef je wallen een wake-up call met deze do’s en don’ts.

 
Als je erfelijk bent belast door de fantastische genen van over- overgrootmoeder, dan kun je vrij weinig aan je wallen doen. Maar zijn ze zomaar opeens verschenen en weigeren ze je ooit zo prachtige ogen te verlaten? Dan heb je zeker wat aan deze do's en don'ts.
 
Concealer
Concealer is je beste vriend als het aankomt op het verhullen van je wallen, maar niet als je deze verkeerd opbrengt. Do: als je concealer gebruikt, smeer het dan in driehoekvorm onder je ogen. Don’t: veeg je concealer niet in in een halve cirkel over je wallen. Dat heeft juist het tegenovergestelde effect. O ja, en breng je concealer aan met het topje van je ringvinger in plaats van een kwast. Op die manier kun je preciezer werken.
 
Accupressuur
Accupressuur is een techniek die lijkt op accupunctuur, alleen oefen je accupressuur met je vingertoppen uit. Door op bepaalde plekken, zoals je wallen en je gezicht, druk uit te oefenen, verminder je bijvoorbeeld stress en spanning. En als wallen ergens wel dol op zijn, is het stress. Als je alleen je vingers gebruikt, kan het geen kwaad het een keer te proberen.  


 
Lepels in de vriezer
Lepels, komkommers of theezakjes: je kunt de halve keuken in de vriezer gooien en dat vervolgens op je wallen leggen om de donkere kringen te verminderen, maar helaas duurt het effect maar heel even. Aan het eind van de dag zijn ze weer terug. Dus als je een avondje gaat stappen of een sollicitatie op de planning hebt, kun je deze hack zeker even proberen.
 
Vitamine C, E en K
Elke dag netjes je twee stuks fruit nemen is niet alleen goed voor je healthy lifestyle, ook je wallen bestrijd je ermee. Alleen is het onmogelijk om genoeg van alle vitamines binnen te krijgen en dus kun je je storten op vitaminesupplementen. Volg het recept op de verpakking en overschrijd de dosis niet. Daar reageert je huid namelijk ook weer niet altijd even goed op.
 
Genoeg water
Het klinkt misschien gek, want wallen bestaan deels uit vocht, maar toch is genoeg water drinken belangrijk om wallen tegen te gaan. Het zorgt namelijk voor een goede doorstroming van afvalstoffen, wat dan weer helpt tegen ophopingen onder je ogen. En die blauwe kringen trekken ook als sneeuw voor de zon weg als je je houdt aan die twee liter vocht per dag.
 


 
IJzertekort

De blauwheid onder je ogen kan ook te wijten zijn aan een ijzertekort. Ben je vaak moe, duizelig en worden je wallen de laatste tijd erger? Dan heb je misschien een ijzertekort. Eet bijvoorbeeld meer vlees of scoor speciale ijzersupplementen bij De Tuinen om je tekorten aan te vullen.
 
Goede zonnebril
Investeer in een goede zonnebril. En dan bedoelen we een echte met een goede bescherming. Want die UV-stralen dringen gewoon door je drie-euro-brilletje heen. Die is heel leuk en hip, maar niet alleen je ogen, maar ook het gebied eromheen raakt beschadigd. Des te meer reden ook vooral even goed in te smeren met een SPF-factortje. Koop bijvoorbeeld een dagcrème waar dit er standaard in zit.
 
Oogcrème
Je zou denken dat oogcrèmes God’s gift to women zijn, maar niets is minder waar. Nu hoef je niet gelijk al je oogcrèmes uit je badkamer te bannen, maar probeer niet te veel te mixen met ander crèmes. Dan krijg je vaak juist irritaties als eczeem, gevoelige rode plekjes en onzuiverheden. Eén smeerseltje voor heel je gezicht is prima. Wat je wel kunt doen, is een mengseltje maken van een drupje bio oil en tea tree oil en dit op je wallen smeren. Goed laten intrekken terwijl je slaapt en na twee weken merk je al verschil.
 


Rode ogen

De hit onder beautybloggers at the moment: rode lipstick voordat je concealer opdoet. De roodheid gaat een kleurencombi aan met het blauw onder je ogen waardoor dit gemaskeerd wordt. Smeer daarna je concealer en eventueel een likje foundation over je rode lipstick en weg zijn je wallen.
 
Nude en wit
Je denkt misschien met dik aangezette zwart omlijnde ogen de aandacht af te leiden van je wallen, maar het accentueert het blauwe juist. In plaats daarvan kun je juist beter nude of witte eyeliner gebruiken en hiermee je waterlijn inkleuren. Het maakt je ogen optisch groter en je krijgt er een frisse blik van.
 
Je bent wat je eet
Alles wat je op een dag lekker zit weg te snacken, zie je uiteindelijk terug in – jawel – je huid. Je bent niet voor niets wat je eet. Als je blijvend last hebt van wallen kan dit misschien liggen aan je eetpatroon. Probeer eens een koolhydraatvrij dieet, minder suiker en vlees, stop zuivel een tijdje in de ban en eet flink wat meer groenten. Kijk welke methode het beste effect heeft op je huid, want dit is bij iedereen anders. Kwestie van elke maand iets nieuws proberen.

Heb jij nog goede tips tegen wallen?