Beautyproducten uit het keukenkastje

Gezicht door Maike
Producten die je in de keuken kunt vinden zijn bedoeld om een fantastische maaltijd in elkaar te flansen. Maar als je niet zo?n keukenprinses bent, kun je ze ook ergens anders voor gebruiken. Bijvoorbeeld als beautyproducten!

Aardbei

Aardbeien zijn niet alleen ontzettend lekker, maar zorgen ook nog eens voor een stralende lach. Deze vruchten hebben namelijk van nature een blekend effect. Neem een klein hapje van de aardbei en wrijf het overgebleven deel over je tanden voor je 'm helemaal opeet. Je tanden zullen op natuurlijke wijze witter worden. Natuurlijk kun je niet verwachten dat je in één keer de perfecte tandpasta smile hebt, maar het helpt zeker een beetje. En anders kunnen we altijd nog een afspraak bij de tandarts maken!


Honing

Zou je lippen á la Angelina Jolie willen, maar heeft moeder natuur je opgezadeld met twee smalle streepjes? Natuurlijk kun je een afspraak bij de plastisch chirurg overwegen, maar je kunt je lippen ook gemakkelijk zelf een beetje voller maken. Wel zo gezond en cheap! Meng een beetje suiker met honing en wrijf het mengsel met draaiende bewegingen over je lippen. Deze zachte scrub zorgt voor een betere doorbloeding waardoor je lippen vanzelf wat voller worden. Bovendien zullen ze heerlijk zacht aanvoelen. Een goede reden om vriendlief vanavond weer eens een dikke smakkerd te geven.

Citroen
Een mooi blond kapsel geeft je een zomerse uitstraling. Ze zeggen niet voor niets 'blondes have more fun'! Heb je blond haar, maar zou je het graag een tintje lichter willen? Ren dan niet meteen naar de kapper. Probeer je haar eerst eens te blonderen met een beetje citroensap. Smeer het in je haar en ga naar buiten op één van de zeldzame momenten dat de zon schijnt in Nederland. Blijf minstens een kwartier zitten en was je haar daarna goed uit. Het resultaat is een coupe vol prachtige blonde lokken!


Avocado

Heb je last van een droge huid? Maak je eigen gezichtsmasker met een halve gepureerde avocado en een beetje honing. Laat het mengsel tien minuten op je gezicht zitten en spoel het daarna af met lauw water. Het resultaat is een heerlijk zacht babyhuidje.

Snuffel zelf ook eens rond in je keukenkastje en kijk welke producten allemaal geschikt zijn om voor je lichaam te gebruiken. Tenslotte heeft zelfs Cleopatra haar schoonheid te danken aan een eenvoudig melkbad.

Gebruik jij weleens producten uit het keukenkastje voor je huid?