Beauty tutorial: day to night look

Gezicht door Vrouwen redactie

Onze nieuwste beautyblogger Loes is al heel lang een ware beauty addict. Om hier wat mee te doen en al haar kennis te delen schrijft ze elke maand een beauty artikel voor jullie!

Jullie kennen het vast allemaal. Je hebt een ontzettend drukke dag voor de boeg, waarbij je eerst naar school of naar je werk moet en je vervolgens moet haasten om bij een feestje of een chique gelegenheid te komen. Je hebt dus ook amper tijd om je make-up te doen. Vandaag ga ik jullie laten zien hoe je een handige day to night look kunt creëren binnen no time!

Het principe van een day to night look is dat je je ’s morgens opmaakt, en hier voor je feestje nog maar enkele elementen aan toe hoeft te voegen zodat je snel klaar bent om te gaan. Wat heb je nodig vandaag?

Voor de day-look: foundation, oogschaduwprimer, oogschaduw, bruine oogpotlood en mascara.
Voor de night-look: foundation, oogschaduw, zwarte eyeliner, zwarte oogpotlood, mascara en bronzer.

Ik heb voor de oogschaduw bovenstaand palette gebruikt van Urban Decay, mijn favoriet.

Voor de day-look begin je met de basis. Doe, zoals normaal, je foundation en oogprimer op. Vervolgens gebruik je van de Naked palette de kleur Buck. Deze gebruik je op je ooglid en je crease, maar aan de binnenkant van je oog laat je een stukje vrij waar je de kleur Virgin op aanbrengt.

Vervolgens pak je je fluffy kwast en blend je dit totdat er een mooi geheel ontstaat. Je moet wel de overgang van licht naar donker kunnen zien.

Hierna maak je je look af met een dun lijntje van het bruine oogpotlood boven je wimpers en een half lijntje op je onderste waterlijn.

Doe een laagje mascara op en je bent klaar om de deur uit te gaan!

Vervolgens ga ik verder met de night-look. Ik schets even het scenario voor je: Je komt thuis en hebt echt maar heel kort de tijd om je make-up te doen voor je feestje of chique gelegenheid. Gelukkig heb ik hiervoor dit artikel geschreven! Je snelt naar de badkamer en pakt je make-up erbij en volgt deze stappen...

Laat je make-up van de day-look gewoon zitten en pak het andere oogschaduw palette. Deze is van Wet ’n wild, maar je mag natuurlijk ook andere soortgelijke kleuren gebruiken. Neem de donkerbruine kleur en maak een lijn op je crease en de buitenste V van je oog. Ga ook een stukje naar binnen over de wimperrand heen. Gebruik ook een stukje oogschaduw bij de buitenkant van de waterlijn. Dit hoeft allemaal niet heel secuur, want daar heb je natuurlijk geen tijd voor, maar let op: wees niet té royaal met de oogschaduw onder je oog!

Nu gebruik je de gouden kleur. Deze doe je op het midden van je oog en ook dit hoeft niet heel secuur te gebeuren, maar zorg er wel voor dat je niet te weinig gebruikt.

Blend de look met je fluffy kwast, maar let op dat je de gouden kleur niet helemaal wegblend.

Omdat het een night-look is, bedoeld voor bijvoorbeeld een feestje gebruik ik zwarte eyeliner voor het lijntje boven mijn wimperrand en een zwart oogpotlood op mijn onderste waterlijn. Je had natuurlijk nog mascara op van je day-look, maar zet je wimpers nog even een beetje extra aan door nog een laagje mascara op te doen.

Je maakt de look af door je foundation even bij te werken waar nodig, een beetje bronzer op te doen en eventueel een natuurlijke kleur lipstick te gebruiken. Ga niet te fel, want je ogen zijn al geaccentueerd! Et voila, je bent klaar om de deur uit te gaan zonder dat je hier veel tijd aan hebt hoeven te besteden.

Hopelijk heb je iets aan mijn (ultra effectieve ;)) tips)!