Verbrand 200 calorieën in 14 minuten

Lichaam door Mariëlle

Maar 24 uur in een dag? Dat is toch niet meer van deze tijd?! Eigenlijk kan het niet meer. Maar we hebben vrij weinig keuze. We kunnen niet zomaar de dag wat oprekken. Al zouden we dat wel heel erg graag willen. Daarom doen we graag alles veel sneller in een veel korter tijdsbestek. Want hoeveel geld je ook hebt, het aantal uren in een dag blijft hetzelfde en dat is voor de meesten veel te weinig.

Zo sporten we het liefste wat korter, sneller en intensiever. Hoe harder we zweten, hoe beter, maar het moet niet te lang duren, want ons drukke leven gaat door. We vonden een manier om in nog geen kwartiertje 200 kilocalorieën te verbranden. Een workout van Kayla Itsines, die precies snapt hoe we tegenwoordig in het leven staan. Zij kan in mum van tijd een lichaam laten transformeren in het perfecte bikinilichaam.

Het lijkt alsof je deze workout met twee vingers in je neus uitvoert, maar dat valt vies tegen.

1. Je begint met 15 squat jumps (springen en landen in een squat).

2. De tweede oefeningen bestaat uit 12 raised leg lunges (lunges met één been naar achteren omhoog. Steunen op een stoel mag!) met links en 12 raised leg lunges met rechts.

3. Voor de derde oefening heb je een (zware - om wegglijden te voorkomen) box (of tafel) nodig met een hoogte van 40 centimeter. Spring 12 keer met twee voeten tegelijk op de tafel en er weer af. Probeer met deze oefening zo min mogelijk geluid te produceren, want dan span je je spieren extra aan en voer je de oefening op de juiste manier uit.

4. Voor de laatste oefeningen heb je een klein opstapje en een gewicht van minimaal 10 kilogram nodig. Leg het gewicht in je nek (let op: span die buikspieren aan, want anders forceer je je rug), stap 12 keer met links op de verhoging en twaalf keer met rechts. En dat alles stamp je erdoor in zeven minuten en dan rust je heel even uit en doe je precies hetzelfde nog een keer. Dan kom je er nog eens achter dat je er heel wat voor over moet hebben om efficiënt met je tijd om te gaan.