10x groente en fruit met (bijna) geen calorieën deel 2!

Eten door Vrouwen redactie

Eerder lazen jullie de tien stukken groente waar bijna geen calorieën inzaten. En omdat er nooit genoeg verschillende gezonde snacks en toevoegingen zijn, hierbij het vervolg! Tien keer groente en fruit met bijna geen calorieën. Zo kan je bij de Albert Heijn weer eens iets anders in je mandje gooien. Let op: fruit bevat wel meer (natuurlijke) suiker dan groente, dus eet ook weer geen kilo appels per dag. En wissel lekker af met verschillende soorten fruit en groente!

1. Watermeloen. Met lekker warm weer is het geen gek idee om eens een watermeloen in je mandje te leggen. Lekker als toetje of als snack en hartstikke gezond! 100 gram watermeloen bevat namelijk maar 30 calorieën.

2. Champignons, daar mag je ook je pan wel mee vol gooien! Hartstikke weinig calorieën (38 per 100 gram) voor bijna elk soort.


3. Sinaasappels. Ze zijn niet alleen goed voor je lijn met maar 47 calorieën per 100 gram maar ze zijn ook nog eens ontzettend gezond door de vele vitamine C die het bevat. Af en toe een sinaasappel in plaats van een koekje is dus een heel goed plan!

4. Grapefruit. Net zoals sinaasappelen zijn grapefruits hartstikke gezond door de grote hoeveelheid vitamine C die erin zit. Je moet wel een beetje van een iets zuurdere smaak houden, maar als je het eenmaal lekker vindt is het een fijne afwisseling.

5. Spruitjes. Ze worden waarschijnlijk heel vaak aan de hond gevoerd onder de tafel. Niet veel mensen zijn namelijk heel erg fan van spruitjes en dat komt deels door zijn imago. Ze zijn namelijk wel erg gezond wat betreft vitaminen en calorieën (43 per 100 gram) dus als jij ze toevallig wel lekker vindt, mag je ze flink opscheppen op je bord!

6. Selderij. Wist je dat selderij behalve uit vezels ook uit bizar veel water bestaat? 100 gram selderij bevat daardoor maar zo’n 16 calorieën. Daar kun je dus wel wat van toevoegen aan je salade!

7. Kool. Het is in de zomer geen veelgebruikte groente in Nederland, maar heeft wel een aantal voordelen die ervoor kunnen zorgen dat jij het toch vaker gaat eten. Kool is heel goed als je gewicht wilt verliezen, omdat het heel gezond is, heel weinig calorieën bevat (25 per 100 gram) en er veel soorten bestaan: van boerenkool tot witte kool tot rode kool.

8. Een appel, wie eet dat nu niet graag? En het mag, graag zelfs! Appels zijn goed voor je gezondheid. Het is de ideale snack, ook om mee te nemen, en je kunt een appeltje altijd op leuken met bijvoorbeeld wat kaneel of pindakaas! 100 gram appel bevat maar 52 calorieën.

9. Uien. Ze zitten vaak in recepten en gerechten als smaakmaker, en gelukkig is dat geen probleem! Uien bevatten namelijk ook helemaal niet heel veel calorieën (40 per 100 gram) en geven lekker veel smaak. Maak eens uiensoep om de kracht van de ui écht te leren waarderen.

10. Citroen. We snappen natuurlijk dat niemand citroenen gaat eten als hij trek heeft. Maar het is wel heel handig om te weten dat citroen zeker goed en vaak gebruikt kan worden in gerechten, zeker in de zomer als tropische smaakmaker. Ze bevatten namelijk maar 29 calorieën per 100 gram. Ze zijn ook erg lekker in je water.

bron bron bron