Running gadgets voor enthousiaste hardlopers

Lichaam door Vrouwen redactie

Of je nu een fanatieke marathonloper bent, of een relaxte 5-kilometer-per-week jogger, het is altijd leuk om op de hoogte te zijn van de laatste gadgets, toffe evenementen of coole sportswear collecties. U roept, wij draaien!

Clicktight
Niets irritanter dan losse veters tijdens het hardlopen. Het ingenieuze Clicktight systeem rekent daarmee af. Het handige clipje weegt bijna niets, is zo groot als een vingertop en heel makkelijk vast te zetten. Onze Claartje mocht het proberen, en heeft ze nu standaard op haar renschoenen zitten. Zelfs tijdens een bootcamples gaan je veters niet losser zitten - ideaal! Het project staat nu op crowdfund platform Kickstarter, en met genoeg donateurs gaat de Clicktight in productie. Supporten, dus!


We Own The Night wedstrijd
Op 7 juni vindt in Amsterdam wederom een We Own The Night run plaats: 10 kilometer over de grachten, speciaal voor vrouwen. Onze Claartje rent ook mee, evenals onder andere de meiden van GirlsLove2Run, Annemerel, Workthates, DailyLin, GlowMagNL, SixFeetFromTheEdge, Brouwertje, Burgertrut. Inschrijven kan nog (hier!) en kost €20,-, waarvoor je een race pack met o.a. een running shirt krijgt. Be there or be square!


Puma collectie NightCat
Benieuwd waarom deze Puma collectie 'NightCat' heet? Omdat er reflecterende lijnen in zitten die oplichten zodra er licht op schijnt, zoals bovenstaande foto op briljante manier illustreert. Deze foto's zijn gemaakt door Evert Buitendijk, tijdens een wel heel bijzondere training op het terras van het nhow hotel in Rotterdam, met uitzicht op de Erasmusbrug. Alle girls dragen outfitjes die volledig gesponsord zijn door Puma, tof he?

Run2Day webshop
Yes, een van onze favoriete sportwinkels heeft nu ook een webshop! Een handige tool in de webshop is de hardloopschoenwijzer, die op basis van een aantal vragen aangeeft wat voor schoen jij precies nodig hebt, gebaseerd op o.a. de ondergrond waar je op loopt en de manier waarop je je voet neerzet. Maar daarnaast kun je ook gewoon het hele assortiment van Run2Day aan kleding bestellen, van sokken en shirts tot haarelastiekjes.


Wat zijn jouw running essentials?