Tip: frozen yoghurt van Yogen Früz

Eten door Vrouwen redactie

Nu het buiten steeds lekkerder weer wordt krijgen wij steeds meer zin in ijs. Maar ijs is soms niet zo’n goede keuze als je strak in je bikini op het strand wilt gaan paraderen. Gelukkig is er een Amerikaanse trend overgewaaid naar Nederland: Frozen Yoghurt. Dit is namelijk een tikje gezonder dan ijs en bevat ook iets minder calorieën. We kenden de winkels al waar je een paar toppings kon kiezen voor op je frozen yoghurt, maar Yogen Früz doet het nog net even wat anders.

Wat deze frozen yoghurt keten bijzonder maakt is het feit dat je je ijsje helemaal zelf kan samenstellen, met zo veel of zo weinig toppings als je zelf wilt. En dat is leuheuk, kunnen wij je vertellen!

Ook kun je kiezen uit allemaal verschillende soorten frozen yoghurt en is de hoeveelheid ijs ook helemaal aan jou. Je mag namelijk zelf tappen, wat het erg verleidelijk maakt om je bakje helemaal te vullen verschillende smaken frozen yoghurt... Dát moesten wij uitproberen!

Nadat het bakje is gevuld met ijs is het feest nog niet over. Hierna loop je zo door naar een bar vól met toppings. Je kan kiezen uit verschillende soorten vers fruit, snoepjes en héél veel chocolade. En natuurlijk moet er nog een sausje overheen om het geluk compleet te maken. Goed om te weten: de prijs wordt bepaald door middel van gewicht. Dat betekent dat je zelf in de hand hebt hoeveel je uitgeeft aan je froyo.

Het resultaat van onze eerste kennismaking. Links: de chocoladebom van Claartje met chocolade froyo, vlokken, choco rozijnen, caramel fudge, witte chocolade chips én een choco-chip cookie. Rechts: de zoete combi van Micky met Griekste yoghurt froyo én chocolade froyo met honing, koekkruimels en pure chocoladehagelslag.

Ook trek gekregen? Yogen Früz is te vinden aan de Reguliersbreestraat 19 in Amsterdam.