Lifestyle / Eten
Eten

Recept: Toast met avocado en gepocheerd ei

Vorige week vertelden we jullie al over ons nieuwe zusje Foodness.nl. Deze healthy site heeft deze maand allerlei alternatieven voor superfoods, en één daarvan is: de avocado! Waarom? En wat je ermee kunt maken? Je leest het hier.

De avocado bestaat voor ongeveer één derde uit gezonde vetten, wat betekent dat er wel veel calorieën in zitten. Eet dus liever een halve, in plaats van een hele. Als je een avocado wilt bewaren, besprenkel hem dan met wat citroensap, wikkel het in de folie en bewaar hem in de koelkast. Zo blijft 'ie langer lekker! 


Waarom is avocado een superfood?
Goed, wat zit er dan zoal in die avocado's? Hou je vast: goede vetten (omega 3), vezels, vitamine K, vitamine E, magnesium, fosfor, ijzer, vitamine B1, B2, B6, B11, kalium, anti-oxidant luteïne, natrium en calcium. Een hele mond vol dus. Door de vitamines zijn avocado's goed voor je huid, haar en nagels en de gezonde vetten helpen om je cholesterol verlagen. De glycemische index (1 is het laagst, 100 is het hoogst) van avocado’s is 10, wat betekent dat het langzaam afgebroken wordt en je bloedsuikerspiegel niet omhoog schiet. 

Recept
Wat heb je nodig?
  • Sneetje zuurdesembrood 
  • Een halve avocado
  • 1 ei
Hoe maak je het?
  1. Snijd de rijpe avocado in kleine blokjes. 
  2. Besmeer de snee brood indien gewenst met roomboter en leg de blokjes avocado erop. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor speltbrood, een volledig glutenvrije broodsoort of een gewone volkoren boterham. Bestrooi met zout en peper.
  3. Pocheer het ei zoals te zien is in de video: maak een buideltje van een ingevet velletje plastic folie dat je in een kopje duwt, breek daar het ei in en draai goed dicht. Hang het buideltje 2-3 minuten in kokend water of tot het eiwit gestold is. Pel het folie eraf en voila: een perfect gepocheerd ei! Leg het gepocheerde ei voorzichtig bovenop de avocado, als kers op de taart.

Dit recept is afkomstig van Foodness. Klik hier voor meer alternatieven van superfoods en bekijk meteen even alle heerlijke recepten!