Wat soldaten eten in verschillende delen van de wereld

Eten door Vrouwen redactie

Heb jij je ook altijd al afgevraagd wat soldaten eten en hoe dit er uit ziet? In deze fotoserie kun je zien wat de mannen en vrouwen in het leger mee krijgen op missie. In sommige landen worden de soldaten verwend met chocoladepudding terwijl een ander leger het moet doen met een shot alcohol en vitaminetabletten.

Welk leger heeft het lekkerste eten?

Duitsland
Pakjes met grapefruit en fruitsap, Italiaanse biscotti, leverworst en roggebrood, goulash met aardappelen en voor ontbijt verschillende soorten jam.


Canada
Bear Paws, zalmfilet of vegetarische couscous. Het ontbijt bestaat uit een peanut butter and jelly sandwich.



Amerika
Amandel maanzaadcake, cranberry’s, appelcider en pindakaas crackers voor ontbijt. Plus pasta met tomatensaus in een zakje wat zichzelf opwarmt.


Frankrijk
Hertenpaté, cassoulet met eend, varkensvlees en chocoladepudding. In het pakket zit ook een brandertje, koffie en drinken in poedervorm. De soldaten krijgen muesli voor ontbijt.


Italië
Een shot met 40% alcohol, poedercappuccino en biscotti als ontbijt. Avondeten bestaat uit pasta en bonensoep, kalkoen in blik en een rijstsalade. Als toetje kan er gekozen worden uit een proteïnereep, fruit uit blik of een chocolade-mueslireep.


Verenigd koninkrijk
Britse soldaten kunnen kiezen tussen tikka masala en vegetarische pasta als avondeten. Als ontbijt zijn er varkensworstjes en bonen. Ook bevat dit pakket een heleboel snoepjes en snacks en natuurlijk een grote voorraad thee.



Estland
In Estland krijgen de soldaten gevulde paprika, kippenpaté en leverworst met aardappels te eten. Als toetje krijgen de mannen halva met vanille. Het ontbijt bestaat uit muesli, fruit uit een knijpzakje en honing.



Australië
Het Australische pakket bevat de meeste snacks en snoepjes van alle pakketten. Dit pakket bevat Vegemite, jam en zoete gecondenseerde melk. Plus een blok cheddar kaas, gehaktballen en chili tonijn pasta.



Denemarken
Het Deense pakket lijkt op dat van de Britten. Ze krijgen thee, bacon in tomatensaus, beschuitjes en snoep.


Singapore
Singapore staat bekend om zijn goede keuken, jammer genoeg krijgen de soldaten hier niet veel van mee. Er valt te kiezen tussen kip met noodles, kip met rijst en rode bonen met sojamelk.


Spanje
Spanjaarden krijgen sperziebonen met ham, inktvis in olie en paté als hoofdgerecht. Perzik in siroop is het dessert en ze krijgen een hoop tabletten.


Bron